Fransen bakken zichzelf een record met stokbrood van 140 meter

06 mei , 18:58 Entertainment
depositphotos 174433718 s
In vriendengroepen is het vast een hele discussie: wie heeft het langste stokbrood? Toch doen de Italianen en Fransen hier iets moeilijker over. Deze twee landen strijden namelijk al een tijdje onderling voor het wereldrecord. De liefhebbers van Frankrijk kunnen weer rustig ademhalen, het record is daar weer heroverd.
Wat hier voor nodig was? Alleen maar twaalf bakkers en een werkdagje bakken. Dit moest overigens allemaal volgens de regels van de officiële Guinness World Records organisatie, die aanwezig was bij smakelijke recordpoging. Wij vragen ons dan toch af: hoe lang is de oven die hiervoor gebruikt is?

Recordpoging

133 meter, dat is de lengte die de Parijse bakkers moesten gaan verbreken. Zo lang was namelijk het stokbrood dat de Italianen in 2019 hebben gebakken. We kunnen verklappen, dat is gelukt. Het brood dat uiteindelijk de goedkeuring van de jury kon wegdragen was 140.53 meter lang. Dat is dus een goede 8 centimeter over het oude record heen. Of het brood dan alleen heel lang moest zijn? Nee, het brood moest ook over de hele lengte een dikte hebben van gemiddeld 5 centimeter. Het hele proces werd goed bekeken door de jury die de gehele acht uur dat er is gebakken aanwezig was.

Stokbrood

Dat de Fransen het record terug wilden, vinden wij ergens ook nog wel heel begrijpelijk. Het land wordt namelijk het land van de baguettes en croissants genoemd. Naar verluid worden er elke seconde zo’n 320 stokbroden verkocht, vinden wij vrij veel, eerlijk gezegd! Bij een land met zo’n voorliefde voor de baguette, is er dan ook een hele show die geweid is aan het langwerpige brood. Op deze show werd de recordpoging gehouden, met uitzicht op de Eiffeltoren. Om het zo origineel mogelijk te houden werd het recept van het originele stokbrood aangehouden, namelijk gist, water, zout en tarwebloem. Of dit de eerste keer is dat er een stokbroodclash is tussen de Italianen en Fransen? Nee, deze vete loopt al sinds 2015.
Delen met
Ook interessant