Eet de sterren van de hemel bij sterrendiner in Scheepsvaartmuseum

22 jul 2020, 19:00 Entertainment
20180321 scheepvaartmuseum 006 0731

Als je liefhebber bent van culinair genieten op hoog niveau, dan is dit sterrendiner in het Scheepsvaartmuseum zeker iets waar je bij moet zijn. Van 3 tot 9 augustus wordt deze bijzondere plek omgetoverd tot pop-up sterrenzaak.

Thomas van Santvoort, de chef van restaurant Flicka in Kerkdriel (1 ster) gaat tijdens ‘Look for the stars’ de hele week elke avond een samenwerking aan met een andere sterrenchef. Thomas, zeg er eens wat van. “Ik ben trots op deze bijzondere samenwerking. De ‘lockdown’ was een enorme schrik voor ons, we wilden de deuren van ons 2-jarig restaurant niet sluiten. Dat kwam aanvankelijk hard aan, maar het past niet bij ons om de moed te verliezen. Wij hebben deze tijd gebruikt om een briljant culinair plan te bedenken, hoe mooi is dat! Een intieme sfeer op een unieke locatie, waar alle sterren zich centreren. Wij kunnen niet wachten om de gasten in deze prachtige omgeving te verwelkomen, en ze een onvergetelijke avond te bezorgen.”

open pleyn diner wit rond 3 scaled
Foto: © Twycer

Sterren everywhere

Sterrengerechten van sterrenchefs onder sterren, want je tafeltje staat onder de glazen hemel van het Scheepsvaartmuseum. De 800 lampen onder de koepel zorgen voor de broodnodige romantiek en zullen de gastronomische hoogstandjes in een fraai licht zetten. We zullen de opstelling van de week even met je delen:

Line up

Maandag 3 augustus:Richard van Oostenbrugge van Restaurant 212 Dinsdag 4 augustus: Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel

Woensdag 5 augustus:Dennis Huwaë van Restaurant Daalder Donderdag 6 augustus: Soenil Bahadoer van Restaurant Lindehof

Vrijdag 7 augustus:Wilco Berends van Restaurant De Nederlanden Zaterdag 8 augustus: Menno Post van Restaurant Olivijn

Zondag 9 augustus:Yuri Wiesen van Restaurant Wiesen

6-gangen diner

Het is een bijzonder en exclusief evenement, want per avond kunnen er maximaal 150 gasten terecht. Deze worden vervolgens wel compleet in de watten gelegd. Uiteraard word je ontvangen met champagne, waarna je gaat genieten van een gevarieerd 6-gangen diner, die elk komen met een bijpassende wijn. Uiteindelijk krijg je nog koffie en friandises, waarna de avond erop zit. In totaal ben je €212,- p.p kwijt voor een arrangement. Interesse? Meer info over het programma, het menu en reserveringen vind je op restaurant-flicka.nl .

Delen met
Ook interessant