Steeds meer influencers verschijnen in speelfilms

feb 11 , 8:58 Entertainment
depositphotos 58955567 xl
Je ziet het waarschijnlijk steeds vaker voorbijkomen, influencers die spelen in een bioscoopfilm. Iemand zonder enige acteerervaring op het grote witte doek met een vaak grote bijrol. Het is eigenlijk niet meer weg te denken. Toch zijn er mensen helemaal klaar mee, waaronder acteur Huub Stapel.
Stapel heeft zelf de toneelschool gevolgd en is in zijn carrière te zien in meerdere succesvolle film zoals Ferry, Eén Grote Familie en Redbad. Volgens hem worden influencers gebruikt als pr-stunt om jongeren te lokken naar bioscopen.

Geen acteerskills

Wat Stapel vooral erg vindt, is dat beroepsacteurs met een opleiding niet gecast worden voor sommige films. Hij vindt dat influencers maar wat doen in films. Dit leidt tot grote frustratie bij Stapel. ‘Rot gauw op met die onzin.’ Volgens hem mogen influencers geen voorrang krijgen in het spelen van films, alleen omdat ze populair zijn op internet.

Niet afgeschreven

Hoewel Stapel veel kritiek heeft op de influencers, sluit hij niet uit dat er sommigen wél kunnen acteren. Volgens de acteur kun je als influencer ook veel ambitie hebben en is zo’n film een mooie springplank.
.

Influencer-acteurs

In de afgelopen jaren hebben een hoop Nederlandse influencers geschitterd op het witte doek. Denk bijvoorbeeld aan Nienke Plas in de films F*ck de liefde of Just Say Yes. Onlangs is de film Verliefd Op Bali uitgekomen met een rol voor de prachtige Juultje Tieleman .
Toch is niet iedereen het eens met Stapel. Regisseur Bobby Boermans van onder andere Mocro Maffia vertelt dat er ook écht geweldige acteurs zijn die geen opleiding hebben gedaan. Kijk maar bijvoorbeeld naar Dwayne Johnson. Hij was vroeger showworstelaar en is nu vaak te zien in Hollywood-films. Het is daarom niet uitgesloten dat mensen zonder een acteeropleiding goed kunnen acteren. En zeg nu zelf, om influencers zoals Juultje Tieleman in de bioscoop te zien verschijnen is helemaal geen straf, toch?
Delen met
Ook interessant