St. Louis sleept autofabrikant Kia voor de rechter omdat de auto's te makkelijk te stelen zijn

mrt 28 2023, 12:00 Entertainment
depositphotos 150874760 xl
Nieuws uit the United States of America is altijd lachen. Het kan meestal direct in de categorie ‘WTF!’ Zo zijn ze daar gewoon. Ze doen dingen die wij met 10 bier op nog onverstandig zouden vinden, de politiek is een nog grotere soapserie dan in Nederland en ze spannen om alles een rechtszaak aan. Maar dan ook alles. Vandaag: de stad St. Louis versus autofabrikanten Kia en Hyundai.
De stad is namelijk een beetje boos op de Koreaanse autobouwers. De auto’s zouden niet veilig genoeg zijn.

St. Louis vs Kia

En het klinkt misschien een beetje gek, maar ze hebben hier best een punt. De auto’s zijn namelijk wel heel makkelijk te stelen. We willen je verder niet op ideeën brengen, maar alles wat je nodig hebt, is een usb-kabel. Veel auto’s herkennen of de sleutel erin zit of niet. Zo nee, dan wensen we je veel succes. Starten doet ‘ie niet. Op TikTok gingen filmpjes rond waarin mensen lieten zien dat het bij Kia en Hyundai een stukkie makkelijker ging. Als je een ruit intikte, had je ‘m binnen dertig seconden aan de praat.
Na die video’s gingen de diefstalaantallen door het dak. In minder dan een jaar werden er bij de politie 4.500 gemeld. Dat was meer dan 60% van alles diefstallen. En dan was er nog een probleempje. Als je net een auto hebt gestolen, rijd je natuurlijk niet keurig 30. Je maakt dat je wegkomt! Daar wordt het verkeer niet veiliger op. Naar schatting zijn er minstens veertien botsingen veroorzaakt door vluchtende auto’s, waarbij acht doden zijn gevallen. Tja, dat is natuurlijk niet fraai van Kia en Hyundai.
St. Louis is overigens niet de enige stad die bonje heeft met de Koreanen. Ze voegen zich bij een reeks steden die de fabrikanten al aanklaagden vanwege een gebrek aan antidiefstaltechnologie.
Delen met
Ook interessant