Spotify komt met een nieuwe, bijzondere videofunctie

mrt 14 , 18:58 Entertainment
depositphotos 666777984 xl
Zit je wel eens in de trein of bus, of gewoon lekker thuis muziek te luisteren via je telefoon, laptop of wat dan ook via Spotify? Dan heb je vanaf nu iets om naar te kijken! De muziekapp heeft een nieuwe functie waarbij je videoclips kunt bekijken van het nummer dat je luistert.
Of het nu Ed Sheeran, Jan Smit of S10 is, dat maakt niet uit. Jouw favoriete artiest kan je gewoon bekijken via Spotify. Is wat leuker dan alleen naar een foto van het nummer te kijken.

Concurreren

Met deze nieuwe functie gaat Spotify de concurrentie aan met YouTube. Het bekende videoplatform was tot nu toe voor artiesten de enige lucratieve manier om hun videoclips te posten. Nu je deze clips ook kan bekijken op Spotify, zou dit er wel eens voor kunnen zorgen dat er minder mensen naar YouTube gaan om de clip te bekijken.

Bètafunctie

De update om videoclips te bekijken via het streamingsplatform zal eerst als bètafunctie worden geïntroduceerd in elf landen. Dit houdt in dat ze het eerst nog gaan testen over hoe het wordt ontvangen. De landen die deze functie mogen ontdekken zijn: Duitsland, Italië, Polen, Zweden, Engeland, Brazilië, Colombia, Indonesië, Filipijnen, Kenia en natuurlijk Nederland.

Spotify Premium

Er zitten wel wat voorwaarden verbonden. Het is wel van belang dat je een Spotify Premium abonnement hebt. Als je dit niet hebt, kan je sowieso de clips niet bekijken. Daarnaast is het streamingsplatform hard bezig om alle clips te laten zien in de app. Tot nu toe kunnen we van ongeveer 17.000 video’s genieten van verschillende muzikanten. Het kan dus zomaar zijn dat jouw favoriete nummers nog geen videoclip hebben. Geen paniek hoor! Deze zal vanzelf online komen. Tevens is het ook gewoon mogelijk om te switchen van muziekvideo’s naar audio als je even geen zin hebt in al die beelden. Ga dus nu snel naar Spotify om de clips te kijken van jouw favoriete artiest.
Delen met
Ook interessant