Uit slaaponderzoek blijkt dat de chagrijnige persoon in de relatie rechts ligt

mrt 27 2021, 20:30 Entertainment
sleep header
Het hoort bij elke gezonde relatie, samen slapen. Als stel heb je vast en zeker jouw vaste rituelen en patronen. De een woelt als een malle bijvoorbeeld, de ander snurkt. Daarnaast heeft iedere persoon een voorkeurs kant waar hij of zij slaapt. En geloof het of niet, dit zegt meer over jou als persoon dan je wellicht denkt. Uit slaaponderzoek is iets opmerkelijk gebleken.

Belangrijke factoren

Meestal komen deze afspraken tot stand vanuit onder andere praktische keuzes. Waar bijvoorbeeld de deur of het raam te vinden is. Of ze slapen het liefst tegen de kant waar het bed tegen de muur staat. Verzin het maar. Maar er zijn meer belangrijke factoren, het zegt namelijk veel over persoonlijkheid.

Minder snel chagrijnig

Nu is bewezen dat de linkerkant van het bed een positievere vibe heeft. Links slapen zorgt daarmee voor meer zelfvertrouwen en positiviteit. De mensen die links slapen zijn gelukkiger en minder snel chagrijnig. Daarnaast hebben ze ook een grotere kans op een leuke baan. Zo’n 31 procent van de linksslapers zegt hun baan te gek te vinden, dit tegenover een kleine 18 procent van de mensen die rechts slapen. Als je de keuze hebt, ga dan altijd voor links als dat kan.

Studie onder 3000 volwassenen

We horen je denken: hoe kunnen ze dit weten? Daar heeft Premier Inn het antwoord op. De Britse hotelketen en het grootste hotelmerk van het VK, heeft een studie gedaan onder 3000 volwassenen. Uit dit onderzoek bleek dat de mensen die links slapen gelukkiger en beter uitgerust wakker worden. Hierdoor zijn de linksslapers ook beter bestand tegen stress en druk. Als gevolg is de persoon die rechts slaapt een stuk minder stressbestendig en chagrijniger dan de persoon aan de linkerkant. 1 op de 10 mensen die rechts slapen hebben zelfs een bloedhekel aan hun werk.
sleeping 1159279 960 720

Linksslapers verdienen meer

Sealy UK, een matrassenmerk bevestigt de onderzoeken, zij kwamen met een onderzoek onder 1000 volwassenen. Ze onderzochten namelijk onder 1000 volwassenen hoeveel van de links en rechtslapers van hun werk houden en of ze een grote sociale kringen hebben. Uit hun onderzoek blijkt dat de mensen die rechts slapen het fijner vinden om op zichzelf te zijn en de linksslapers vinden het fijn om onder de mensen te zijn. Een klein voordeel van de rechtsslapers? Ze verdienen gemiddeld meer dan de linksslapers, toch nog een lichtpuntje.
Delen met
Ook interessant