Seiko onthult stijlvol duo in Black Serie: de King Turtle Diver en Solar Chronograph

jan 27 , 20:56 Entertainment
schermafbeelding 2024 01 22 om 163228
Spannend nieuws van Seiko: ze hebben zojuist twee strakke toevoegingen aan hun Black Series-collectie uitgebracht en je zult er alles over willen horen.
Dus, herinner je de Black Series van vorig jaar nog, die ons vernieuwde klassiekers opleverde, zoals de 62MAS Diver uit 1965 en het Alipinist-veldhorloge? Nou, Seiko houdt het momentum gaande met de SRPK43 Diver en de SSC923 Solar Chronograph.

SRPK43 Diver

Laten we het eerst over de SRPK43 hebben, ook wel de King Turtle Diver genoemd, deze bad boy heeft een diameter van 45 mm, een dikte van 13,2 mm en een dikke keramische rand. Het rockt het Seiko 4R36-uurwerk, bekend om zijn betrouwbaarheid en een gangreserve van 41 uur. De diver heeft een unidirectionele bezel, een geschroefde kroon, een geschroefde achterkant van de kast en een waterdichtheid van 200 meter. Oh, en hij wordt geleverd met een dag- en datumweergave. Met een prijs van 725 dollar is het een solide aanvulling op jouw duikhorlogecollectie.
Foto's: Seiko

SSC923 Solar Chronograph

Laten we nu onze blik verleggen naar de SSC923 Solar Chronograph. Hij is iets kleiner met een diameter van 41,4 mm en een dikte van 13 mm, met een nokbreedte van 21mm. Deze wordt aangedreven door licht en gaat maar liefst zes maanden mee als hij volledig is opgeladen. Het beschikt over alle toeters en bellen: lopende seconde weergave, datumfunctie, 24-uurs subwijzerplaat en een 1/5 seconde chronograaf met een 60-minutenteller. Bovendien kan hij tot 100 meter onder water aan. Met een prijs van 700 dollar is het een stijlvolle en toch praktische keuze voor je dagelijkse avonturen.
Foto's: Seiko

Opvallende verandering

Een opvallende verandering in deze nieuwe releases is de wijzerplaat. De gestructureerde look is verdwenen en vervangen door een gladde, mat grijszwarte afwerking. Beide schoonheden zullen in februari op de markt verschijnen, dus noteer het in je agenda. Je vindt ze op de officiële site van Seiko en bij een aantal geselecteerde retailers.
Seiko’s Black Series wordt steeds beter, toch? Of je van duiken houdt of de voorkeur geeft aan de dagelijkse sleur met een chronograaf, deze nieuwe toevoegingen zullen zeker de aandacht trekken. Tijd om dat verlanglijstje bij te werken!
Delen met
Ook interessant