Zo maak je de perfecte sangria

17 okt 2018, 18:30 Entertainment
sangria

De zomer mag dan achter ons liggen, een emmer sangria dat gaat er altijd wel in. Dozijn tapas erbij en de Spaanse costa is helemaal terug in je woonkamer. Maak hoe maak je de perfecte karaf sangria? Gaan we je vertellen.

Sangria is afkomstig uit Spanje en Portugal en wordt gemaakt met rode of witte wijn, aangelengd met verse vruchtensap en afgetopt met een volle lading vers fruit. Van appels tot perzik tot ananas en sinaasappels. Je kan het er allemaal in flikkeren. Doe dat dus ook maar lekker. Beetje sinas, cava of licht bruisend water erbij voor de bubbelende touch erbij, helemaal goed. Kers op de vloeibare Spaanse taart is het toevoegen van Licor 43. Mag niet ontbreken.

Ingrediënten

  • 250ml Fruitig rode wijn
  • 250ml Fanta
  • 125ml Licor 43
  • 20ml Bols Cherry Brandy
  • Appel, citroen + sinaasappel
  • Afgarnering: 1 Sinaasappelplak & 2 kaneelstokjes

Bereiding

Hieronder vertellen we je nog even hoe het precies moet. Mocht je nog afvragen waar je de likeur moet halen? Bestel Licor 43 bij Drankdozijn . Makkelijker wordt het niet. En nu aan de slag!

  1. Vul de kan voor 1/3 met ijsblokjes en voeg het gesneden fruit toe.
  2. Voeg 250ml rode wijn en 250ml Fanta toe.
  3. Voeg 125ml Licor 43 en 20ml Bols Cherry Brandy toe.
  4. Roeren, garneren en serveren.
  5. Drink smakelijk
Delen met
Ook interessant