Het avontuur van Ronaldo in Saudi-Arabië kan van korte duur zijn

apr 22 2023, 19:30 Entertainment
depositphotos 208936408 xl
We horen de laatste tijd niet meer zoveel van Cristiano Ronaldo. Maar ja, wie kijkt er dan ook naar de voetbalcompetitie van Saudi-Arabië? Om je even bij te praten: Ronny gaat in het Midden-Oosten lekker door met hetgeen waar we hem van kennen, doelpunten maken. In zijn eerste elf duels in de competitie loopt hij een-op-een. Alleen kon zijn avontuur wel eens van korte duur zijn.
Ronaldo heeft zich namelijk de woede van de Arabieren op de hals gehaald. Hoe dat kwam? Leggen we je even uit.

Boze Arabieren

Ronaldo moest met zijn Al Nassr voetballen tegen Al Hilal. Die wedstrijd ging verloren met 2-0 en CR7 zat er niet zo lekker in. Tijdens de wedstrijd viel hij vooral op door een worstelpartij met de tegenstander. Ook werd zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Het puntenverlies bleek kostbaar, want koploper Al Ittihad (hou je het nog bij met alle Al’s?) liep uit tot een voorsprong van drie punten.
Dat vonden de fans vervelend en op wie projecteer je je frustratie dan? Precies. De sterspeler. Zeker als hij 200 miljoen per jaar verdient. En dus scandeerden ze de naam van rivaal Messi. Ronaldo vond dat niet leuk en greep naar zijn geslachtsdeel. Althans, zo ziet advocaat Nouf bin Ahmed het. En naar je geslachtsdeel grijpen is dus hartstikke verboden in Saudi-Arabië. Als buitenlander dien je dan het land uitgezet te worden. Nouf startte een petitie die hij aan het Saudische OM wil aanbieden om Ronaldo te kunnen verbannen.

Jeuk

De club van Ronaldo, Al Nassr, zegt dat het onzin is. De tegenstander van Ronaldo raakte tijdens de wedstrijd namelijk vol de bal. Alleen bleek dit geen voetbal, maar zo een waarmee Cristiano nog wilde proberen om kinderen te maken. Daar had hij dus een beetje last van en dus moest hij even krabben. Of hem goed leggen of zo. Dat hij eventjes friemelde toen hij de catacomben opzocht had dus bar weinig met de treiterende fans te maken.
Zeg het zelf maar: jeuk of beledigend?
Delen met
Ook interessant