Bij ROF in Rotterdam kun je talloze exclusieve retro voetbalshirts op de kop tikken

aug 30 2023, 20:55 Entertainment
schermafbeelding 2023 08 30 om 151548
De liefhebbers van voetbalshirts moeten dit weekend in Rotterdam zijn, want bij pop-up store ROF gaan er hele exclusieve shirtjes over de toonbank.
Elk voetbalminnend klein jochie die vroegâh naar Italië of Spanje op vakantie ging kwam wel terug met minimaal een nieuw voetbalshirtje. Het heeft ons een prachtige verzameling opgeleverd aan unieke shirtjes, inclusief legendes als Ronaldo (Inter Milan), Beckham (Manchester United) en Robert Carlos (Real Madrid). Zie hieronder maar eens een verzameling van wat wij door de jaren heen hebben opgebouwd.
voetbalshirtjes kopie 2

Unieke collectie

Goed, dat zijn voornamelijk nepperts die ooit voor 10.000 lire in de collectie zijn gehengeld. Bij retroriginalfootball.com haal je gewoon de originele voetbalshirts. Denk aan iconische voetbalshirts. Denk maar eens aan het paars van Fiorentina (Batistuta met Nintendo op z'n borst), het frêle roze van Palermo of het iconische witte shirt met de rode baan van River Plate. Noem een willekeurige club uit de Premier League in de 90’s en het shirt is vet.
Er zitten echt waanzinnige pareltjes bij hoor. Denk aan het originele Youri Djorkaeff shirt van Inter Milan uit 97/98 waarin ze de UEFA Cup wonnen (459 euro), een Jay Jay Okocha shirt van Nigeria uit 1998 of het uitshirt van Paris Saint Germain uit het seizoen 96-97.

Fashion, baby

Fashionwise sla anno 2023 de spijker ook helemaal op z’n kop, want retrovoetbalshirts zijn helemaal hip en happening. Lekker oversized, liefst zo oud mogelijk en als het effe kan moet je er niet in één blik aan af kunnen zien om welke club het gaat.
Als jij bij bovenstaand allemaal denkt ja, ja, ja, dan moet je dit weekend langsgaan bij RetroOrginialFootball, oftewel: ROF. Deze pop-up store in het Groothandelsgebouw in Rotterdam brengt de coolste retro voetbalshirts bij elkaar. Niet alles is te koop, want er worden ook bijzondere klassiekers tentoongesteld die not for sale zijn. Verder zal er een foto-expo te zien zijn van Maurice van Es. Zie het als een klein museum dat een ode brengt aan de football culture.

Waaro is ROF?

In totaal gaan er zo’n 700 exclusieve shirts over de toonbank. In die collectie zitten ook vijftig heel bijzondere Feyenoord-shirts. Ja, je bent wel in Roffa natuurlijk. Op 2 en 3 september ben je van 11:00 tot en met 18:00 welkom op het Stationsplein 48. Kies wat moois uit! Meer info vind je op retrooriginalfootball.com .
Delen met
Ook interessant