Robin van Persie geeft het goede voorbeeld voor elke voetbalvader

apr 24 2020, 10:22 Entertainment
depositphotos 241892966 s
Je kent ze wel, van die voetbalvaders. Schreeuwend langs de kant naar kleine jochies dat ze moeten schieten, scheidsrechters uitscheldend omdat een overtreding op hun zoon niet zien of boos naar de trainer toelopen omdat hun kroost wissel staat. Verschrikkelijk. Robin van Persie laat zien hoe je je moet gedragen als voetbalvader.

Shaqueel van Persie

Robin heeft z’n kicksen nu een klein jaartje aan de wilgen gehangen, maar inmiddels staat er alweer een nieuwe Van Persie te trappelen om het dezelfde pad als senior te bewandelen. Shaqueel van Persie is 13 jaar oud en speelt bij Feyenoord O-14.
Een tijdje geleden speelde ze de klassieker tegen O-14 (ook in de jeugd dé wedstrijd of course), maar kreeg hij een flinke teleurstelling te verwerken. Geen kans om te schitteren op het veld, maar een plekje op de bank. Die verdomde bank, die door vele voetballers wordt vervloekt.

Mokken

Op de terugweg in de auto zat Shaqueel een beetje te mokken en te klagen. Hartstikke begrijpelijk, zeker op zo’n jonge leeftijd. Maar daarmee hoef je niet aan te komen bij je vader, die precies weet wat er in de absolute top van een speler gevraagd wordt.
In de High Performance Podcast vertelt Robin van Persie hoe dat gesprek eraan toeging en hoe zijn zoon vervolgens omging met de wijze les. Blijft prachtig om dit icoon te horen praten. Een voorbeeld voor vele (voetbal)vaders en moeders bovendien. Pedagogiek, you're doing it right.

High Performance Podcast met Robin van Persie

In The High Performance Podcast ontvangen de Britse Jake Humprey en psycholoog Damian Hughes world class performers uit de sportwereld. Onder andere Rio Ferdinand, Mauricio Pochettino waren eerder te gast. Deze podcastaflevering met Robin van Persie is absoluut de moeite waard. Klik deze link of luister hieronder.
Delen met
Ook interessant