Dit is de onverwachte reden waarom Bob Marley altijd BMW reed

mrt 21 2023, 11:00 Entertainment
bob marley 3header
Twee van onze favoriete dingen komen hier samen in één artikeltje, goede muziek en dikke wagens. Bob Marley is één van onze all-time favorites en had de wereld aan zijn voeten. De beste man kon elke wagen kopen die hij maar wilde, van een Rolls Royce tot Ferrari (of allebei), maar koos voor een BMW 1602. Hier had hij een, vinden we zelf, goede reden voor. Voor de puzzelaars onder ons, het valt te beredeneren dus waag vooral een poging!

Bob Marley’s BMW

Begrijp ons niet verkeerd, de BMW 1602 is een prachtige auto die echt old-skool BMW ademt, maar voor één van de grootste sterren ooit is het een sombere keuze. Van de andere kant is dat ook wel weer helemaal in Bob Marley stijl, niet pochen met je rijkdom. Wat is ‘ie toch lekker gewoon gebleven. Wees niet teleurgesteld, dit is niet de reden waarom de ganjaman een BMW reed.
Bob is talend redelijk sterk en koos voor talige redenen voor de BMW. Hij was zeker geen man van de merkjes, maar voor zijn bakkie koos hij vrij specifiek vanwege het merk. Niet omdat hij zo’n BMW fan was, maar omdat het de voorletters zijn van zijn dierbare groep: Bob Marley & the Wailers. Snap je? BMW. Bob, Marley, Wailers? Leuk he! Waarschijnlijk wordt je nog steeds stoned van de lucht als je er in rond zou rijden.

Vertrouwen in de mens

Mr. Marley was een goed mens, en ging ervanuit dat zijn medemens ook zo in elkaar zat. Zelf groeide hij ook op zonder een rooie cent, “My feet is my only carriage, and so I’ve got to push through.” Hierin was hij precies zoals alle andere bewoners van Trench Town, niet bepaald een van de goede wijken van Kingston. Zijn BMW 1602 kostte meer dan dat 10 bewoners van de sloppenwijk samen ooit zouden kunnen opbrengen, maar toch koos Bob ervoor hem nooit op slot te zetten. Hij was een man van de wijk en ging ervan uit dat er niemand aan zou zitten. Zo geschiedde, met wederzijds respect heeft de bolide het altijd overleefd.
Delen met
Ook interessant