De bizarre gewoontes van topspits Erling Haaland waarmee hij aan de lopende band scoort

sep 09 2023, 12:02 Entertainment
haaland
Iedereen weet dat Erling Haaland een beest is op het veld. De Noorse spits heeft op z’n 23ste nu al zo’n beetje alle doelpuntenrecords verbroken die er zijn. Wat blijkt, buiten het veld houdt de Noor bizarre gewoontes aan. Hij laat weten dat hij zijn mond afplakt tijdens het slapen, voor het slapen een bril draagt die blauwlicht tegenhoudt, orgaanvlees eet, zijn water filtert en voor elke thuiswedstrijd de door zijn vader gemaakte gelukslasagne eet. Gestoord of geniaal? Het legt hem in ieder geval geen windeieren.

Mond afplakken

Het is duidelijk dat Haaland iets doet wat andere voetballers niet doen. Afgelopen seizoen was de spits namelijk goed voor 52 (!) doelpunten voor zijn club Manchester City. Daarmee leverde hij een essentiële bijdrage aan het winnen van de treble: de dubbel in Engeland (landskampioen en de beker) en de Champions League. Prima spelertje dus. Bij voetballers hoor je af en toe wel dingen over rare gewoontes of rituelen. Maar onze Erling spant de kroon. In de podcast van YouTuber en ondernemer Logan Paul vertelt hij dat hij tijdens het slapen zijn mond afplakt. Dit om de ademhaling door zijn neus te verbeteren. Hij is niet de enige die deze opvallende gewoonte toepast. Ook onze Nederlandse fitness-goeroe Arie Boomsma zweert erbij. En als Arie het zegt, dan moet het wel goed zijn!

Blauwlicht bril en gefilterd water

In hetzelfde podcastgesprek geeft Haaland aan dat hij een aantal uur voordat hij z’n nest in duikt een blauwlicht-filter bril draagt. Zo’n brilletje ziet er misschien raar uit, maar het heeft zeker zijn voordelen. De bril dempt het blauwlicht dat komt vanaf je telefoon of televisie. Door het dempen van het licht ben je dus meer uitgerust en slaap je beter. Ook drinkt de topscoorder van de Engelse Premier League alleen maar water dat door een filter is gegaan. Een glaasje met kraanwater is dus een no go voor de goalgetter.

Orgaanvlees

Op het gebied van eten is Haaland ook een apart geval. In zijn documentaire Haaland: The Big Decision kan je zien dat hij het liefst orgaanvlees eet. Dus, het hart en de lever van een koe. Deze organen zijn rijk aan ijzer, fosfor, koper, magnesium en Vitamine B. Het klinkt allemaal goed, maar ga dat maar eens eten wetende dat je de organen van een koe naar binnen werkt. Haaland: “I k denk dat het eten van kwaliteitsvoedsel dat zo lokaal mogelijk is het allerbelangrijkst is. Mensen zeggen dat vlees slecht voor je is, maar wat? Het vlees dat je bij McDonald's krijgt? Of de lokale koe die daar gras eet? Ik eet het hart en de lever."

Gelukslasagne van papa Haaland

Natuurlijk mag een portie bijgeloof niet ontbreken, want voor elke thuiswedstrijd moet en zal de doelpuntenmachine de lasagne van zijn vader Alfie naar binnen werken. Blijkbaar werkt dit ritueel, want elke keer als Alfie een lasagne heeft klaargemaakt voor zijn zoon, scoort hij. In een interview met Viaplay na een wedstrijd zegt hij: “I k heb er eentje gegeten voor elke thuiswedstrijd tot nu toe en het heeft telkens resultaten opgeleverd. Er moet dus wel iets speciaals in zitten”. Alfie, namens menig amateurvoetballer in Nederland het recept graag! Alvast bedankt.
Delen met
Ook interessant