Queen verkoopt hun muziekrechten voor recordbedrag

jun 20 , 10:55 Entertainment
depositphotos 548796424 s
Je hoort af en toe zo’n bericht voorbijkomen dat een bepaalde artiest of band hun muziekrechten heeft verkocht voor een bepaald bedrag. Maar als de legendarische band Queen hun rechten gaat verkopen, weet je dat het niet om een paar miljoen gaat. De band heeft hun muziekrechten verkocht aan Sony Music voor een recordbedrag van 1,1 miljard euro.
Helaas kan niet ieder lid van de razendpopulaire groep nog genieten van de opgehaalde knaken die Sony heeft uitgekeerd. De leadzanger Freddie Mercury is in 1991 overleden en de basgitarist John Deacon wil niets meer met de band te maken hebben.

Queen

Zeg je Queen, dan zeg je nummers als Bohemiam Rhapsody, Don’t Stop Me Now, Under Pressure en Another One Bites The Dust. De legendarische rockband ontstond in het jaar 1970 en veranderde de muziekwereld voorgoed. Hun optredens waren theatraal maar bizar goed. Het gezicht van Queen was de eigenaardige leadzanger Freddie Mercury. Hij brak een taboe door eind jaren ’90 homo te zijn, al was hij hier in interviews niet altijd open over. Wel stond hij in zijn privéleven bekend als homoseksueel. Hier kwamen helaas gevolgen bij kijken en hij overleed in 1991 aan de ziekte aids, die toen nog niet goed behandelbaar was. Deze vreselijke, maar enorm intrigerende tragedie is vastgelegd in de film Bohemiam Rhapsody, die in 2018 uitkwam. De film wordt afgesloten met het legendarische Live Aid concert, dat de boeken in is gegaan als het meest zieke Queen-optreden ooit gegeven.

Sony Music

Nu de platenbazen van Sony de muziekrechten van de rockband hebben gekocht, hebben ze de mogelijkheid gekregen om te beslissen wat er met de muziek gebeurt. Het was niet het enige bedrijf dat interesse had in de muziekrechten, maar de tegenbieder bood ‘slechts’ 900 miljoen dollar. Sony Music is niet helemaal nieuw in het shoppen van muziekrechten. Eerder kocht het bedrijf al de rechten van grootheden zoals Paul Simon en Bruce Springsteen.
Delen met
Ook interessant