Nieuw recept uit Rome die je echt moet proberen: de verrukkelijke pizza-ei

28 mei 2022, 21:00 Entertainment
basically eggsallapizzaiola
Het is alweer effe geleden dat wij een makkelijk, maar oh zo lekker gerecht met jullie hebben gedeeld. We zijn er weer een tegengekomen en die konden we jullie gewoon niet ontnemen. Mocht jij nou echt heel gek zijn van gerechten met eieren erin, probeer dan snel dit recept voor jouw pizza-ei uit Rome.
Je kan echt van alles doen met eieren. Je kan ze door een salade doen, een cake mee maken of gewoon je bammetje beleggen met een gekookt eitje. Het recept dat we je nu gaan voorschotelen is toch wel echt effe andere koek, maar geloof ons: dit ga je ook echt lekker vinden.

Pizza-ei

Beeld je eens in: eieren, tomaten en mozzarella samen. Vloeiend over je tong alsof er een engeltje overheen piest. Hier op kantoor loopt het water al in de mond. Dit is zo’n recept die wij sowieso wel gaan proberen. Je kan het als hoofdgerecht maken, maar ook lekker als snackie tussendoor. Je hebt ook helemaal niet zoveel nodig. Vier eieren, drie pruimtomaten, 150 gram mozzarella, beetje knoflook, zout en bam: je kan beginnen. Meestal heb je een groot deel van de benodigdheden al in huis, dus dat is lekker meegenomen.

Maar uh, hoe maak je dat dan?

Giet een flinke scheut olie in de koekenpan en begin met het bakken van de knoflook. Hier doe je wat zout bij en dan bak je het tot het lichtbruin is. Tot nu toe is het nog geen hoge wiskunde. Voeg de tomaten toe en kook dit tot ze uit elkaar vallen. Maak vier kuiltjes in het mengsel van de tomaten om hier de eieren in te stoppen. De mozzarella snijd je in reepjes om ze rond de eieren te verspreiden. Voeg er wat kruiden naar keuze aan toe. Onze tip: lekker simpel zout en peper. Laat het lekker op het vuur pruttelen en wanneer het geheel wiebelt als je de pan beweegt, kan je aanvallen.
Delen met
Ook interessant