Heet, heter, heetst. Nee we hebben het dit keer niet over de knappe dames uit de FHM500 of onze favoriete Instagrambabes. We hebben het over pittig eten. Gooi jij ook altijd nog een extra lepel sambal door je rijst, of doop jij je frietjes in de Sriracha saus, dan hebben we goed nieuws! Jij bent namelijk verzekerd van een langer leven. Op de wereld hebben we heel wat slimme knapen rondlopen, die zo nu en dan wat geinige onderzoeken doen. En nu is er ook een
onderzoek gedaan naar pittig eten. Dit onderzoek associeert rode, hete pepers met een langer leven. Gooi nog maar een pepertje door de bami hoor!
Onderzoek
Een paar onderzoekers aan de universiteit van Vermont hebben eens een kritische blik geworpen op de resultaten van een gezondheidsenquête. Er waren een aantal mensen die graag een rode hete
chili peper aten, maar ook een paar die het pittige goedje liever links laten liggen. Maar liefst 16 duizend deelnemers werden zo’n 23 jaar op de voet gevolgd. De onderzoekers hebben vervolgens de sterftecijfers en de gerapporteerde rode hete chili pepers consumptie van de deelnemers vergeleken. En wat bleek nou? De deelnemers die regelmatig chilipepers aten, stierven minder vaak aan een hartaanval of beroerte. Misschien dus voortaan toch maar dat pittige broodje kip bestellen.
Pittig eten
De schrijver van het onderzoek stelt dan ook dat het zeker geen verkeerd idee is om wat meer pittig eten in je dieet te brengen. Want het is niet alleen zo dat de mensen minder vaak stierven aan een hartaanval of beroerte, uit onderzoek bleek ook dat deze mensen een lager cholesterol hadden, een lagere bloeddruk hadden en meer groenten en vlees aten. Als het aan de onderzoekers ligt komt dit allemaal door een stofje in de pepers. Capsaicin zou wel eens positieve effecten uitoefenen op het lichaam. Dus, spicy noodles, for the win!