De oorlogsfilm Narvik komt als een komeet binnen en domineert op Netflix

jan 25 2023, 21:00 Entertainment
fhm narvik
Soms zie je op Netflix door de bomen het bos niet meer en weet je niet meer welke film je moet uitzoeken. Gelukkig zijn wij er dan nog en helpen wij jullie graag. Afgelopen maandag dropte Netflix de nieuwe oorlogsfilm Narvik en dat is een dijk van een film. Houd jij van drama, keiharde actie en is terug in de tijd helemaal jou ding? Dan is Narvik absoluut wat voor jou!
Narvik gaat over een gevecht in de Tweede Wereldoorlog dat voor Adolf Hitler zijn eerste nederlaag zou betekenen. Tijdens dat gevecht keert een Noorse soldaat terug naar huis en ontdekt een schokkende waarheid over zijn vrouw.

Narvik

Twee dagen geleden kwam de Noorse oorlogsfilm als een komeet de Nederlandse Netflix binnen en stond direct bovenaan in de Netflix Top 10. Daarmee verslaat het films, zoals de Netflix-kanjer Glass Onion: A Knives Out Mystery en de lugubere thriller Rogue Agent .
De keiharde oorlogsfilm speelt zich af in de lente van 1940. Het gaat over 50.000 soldaten uit meerdere landen die zij aan zij vochten tegen de oprukkende Duitsers, in de buurt van de Noorse kustplaats Narvik. Het pittoreske stadje werd in het begin van de oorlog ook al aangevallen, vanwege het Zweedse ijzererts. Die had Hitler natuurlijk nodig om zijn zware geschut aan oorlogsmachines draaiende te houden.

Cast & Crew

Deze nieuwe binnenkomer op Netflix is onder handen genomen door Erik Skjoldbjærg. Je kan deze beste man misschien herkennen van de Noorse TV-serie Occupied . Verder spelen Kristine Hartgen , Henrik Mestad , Stig Henrik Hoff en nog andere Noorse acteurs in de film. De oorlogsfilm duurt zo’n 1 uur en 49 minuten, maar laten we het houden op 1 uur en 40 minuten. De aftiteling tellen we natuurlijk niet mee. Wie weet boekt deze film letterlijk wel geschiedenis. We gaan het zien. Check hieronder effetjes de trailer, want die wil je niet missen.
Delen met
Ook interessant