Indiase marine vergeet luik dicht te doen en laat onderzeeboot van 3 miljard zinken

mei 10 2019, 21:00 Entertainment
rts1lviv
Een onderzeeboot is een technisch hoogstandje van de bovenste plank en kost een aardige pak duiten. De Indiase marine was dan ook erg trots op hun nieuwste aanwinst: een kernonderzeeër genaamd INS Arihant ter waarde van $2.9 miljard. Die blijdschap was echter van korte duur omdat een knuppel zo slim was om een luikje open te laten staan. Hierdoor werd de peperdure onderzeeboot in één klap de vernieling in geholpen. Zo meldt The National Interest .
Mocht je laatst een grote fout op je werk gemaakt hebben dan vrolijk dit nieuws je hopelijk een beetje op. Het kan namelijk altijd erger zo blijkt maar weer.

In reparatie

Na de kolossale fout werd de kernonderzeeër aan een gigantische reparatie onderworpen. Doordat alle buizen in aanraking waren gekomen met het eroderende zeewater moeten deze nauwkeurig nagekeken worden. Met een onderzeeboot die wordt aangedreven door kernreactoren kan je natuurlijk geen enkel risico nemen. Het domme menselijke foutje kost het leger van India dan ook klauwen vol met geld.

Beschamend voor het leger

Tot slot laat deze actie het Indiase leger ook met een enorm schaamtegevoel achter. De kernonderzeeër was namelijk een van de speerpunten van de militaire ambities van het land. Daarom moest het dienen als afschrikmiddel tegen hun instabiele buurman Pakistan, maar voorlopig kunnen die plannen even in de ijskast.
arihantjpg
Delen met
Ook interessant