De Nautilus, de speaker van 100.000 euro, viert zijn 30ste verjaardag

mei 10 2023, 20:00 Entertainment
bw nautilus abalone pearl 30th anniversary beauty 2 resultaatheader
Of muziek ook echt goed is kun je nooit helemaal zeker weten via je telefoonspeakertjes. Gelukkig is daar een jaar of 30 geleden een hele goede oplossing op bedacht: de Bowers & Wilkins Nautilus. Met de Nautilus hoor je alles, maar dan ook echt alles. Voor de ‘gewone mens’ missschien een beetje overkill (en véél te duur), maar prachtig spul is het wel.
Om het 30-jarig bestaan van hun flagship te vieren, heeft Bowers & Wilkins een speciale editie uitgebracht van de Nautilus. Hij is nu te verkrijgen in een ‘Abalone Pearl’ editie. Om het wat makkelijker voor je te maken: dat is parelmoer.

Bowers & Wilkins Nautilus

We kennen allemaal wel die schelp die naar de zee klinkt als je hemt tegen je oor houdt toch? Spoiler alert: het is niet echt de zee die je hoort. Gelukkig is er een schelp waarbij je wat meer keus hebt dan alleen zee-geluiden. De Nautilus van Bowers & Wilkins is geïnspireerd op een schelp en dankt daaraan ook zijn naam en vorm. Wat is er dan passender voor een jubileumeditie dan een uitvoering in de kleur die de binnenkant van een schelp van nature heeft?
Toch is het wel een bijzonder moment, de Nautilus was dertig jaar geleden echt een ongelofelijk baanbrekend prestigeproject. Voor zover er regels waren in het land van de speakermakelij, zijn ze allemaal overboord gegooid. “Maak een luidspreker die niet als een luidspreker klinkt”, klonk de opdracht. Daarna volgde er vijf jaar aan tests & designs tot B&W met de ideale speaker uit de strijd kwam. Je ruikt het al een beetje, dat was de Nautilus.
B&W hebben voor hun paradepaardje een adviesprijs van 100.000 euro vastgesteld. Goed nieuws, dan krijg je er wel 2. Koopje toch?

Delen met
Ook interessant