Mysteryland komt met magische documentaire over festivals: Tomorrow is a mystery

jun 06 , 16:45 Entertainment
230826 210319 mysteryland edmkevin r51 5886 hr
Festivals, het is iets magisch. Ben je liefhebber, dan snap je zeker wat we bedoelen. Het gevoel van even los van de buitenwereld zijn, samenhorigheid met je mede festivalgangers en dat ultieme gevoel van vrijheid en blijheid weliswaar binnen de hekken van het festivalterrein. Het is ontladen, opladen en loslaten. Een soort therapie of kleine vakantie.
Op 6 juni lanceert Mysteryland, het oudste dancefestival ter wereld, een documentaire met een prikkelende vraag: wat is de diepere betekenis van festivals? Tomorrow is a Mystery is te zien op Prime Video en neemt je mee op een reis door drie decennia aan festivalgeschiedenis. Gevuld met waanzinnige archiefbeelden, interviews met grootheden en verhalen van bezoekers. Je mag je best schrap zetten voor een nostalgische trip die je onder laat dompelen in beats en emoties.

Mysteryland

Mysteryland begon in 1993 als een wild experiment van een groepje jonge festivalorganisatoren. Wat ooit begon met wat schuddende hoofden op beats, is uitgegroeid tot een magisch evenement dat wereldwijd bekendstaat. Het is een kleurrijk spektakel waar de zintuigen op scherp staan en waar iedereen meer vindt dan alleen muziek. In de docu duiken we daarom diep in dat verhaal, met gabbers uit de jaren 90, iconische artiesten van toen tot nu en festivalgangers met bijzondere verhalen. Het festival bestaat nu dertig jaar en het bestaan ging niet altijd van een leien dakje, maar door alle passie die erin zit, is het een spektakel waar we nog ieder jaar van mogen genieten.

Tomorrow is a mystery

Wat is het dat mensen massaal naar zo’n evenement trekt? Is het simpelweg dansen tot je erbij neervalt, of is er iets spiritueels aan de hand? Hoe kun je je zo verbonden voelen met duizenden onbekenden om je heen? In de documentaire komen grote namen uit de dance-industrie aan het woord: van Armin van Buuren tot Cynthia Spiering en van de oprichters Duncan en Lisca Stutterheim tot de huidige organisatoren. Ze delen allemaal hun unieke blik op het festival. Ondersteund door uitzonderlijk archiefmateriaal en een briljante selectie oldskool dancetracks, neemt Tomorrow is a Mystery ons mee naar de ziel van dit iconische festival.

AMAZE

Wij hebben de première mogen bijwonen op de ultiem geschikte locatie ervoor, namelijk AMAZE in Amsterdam. Het pand kent zijn origine van illegale raves, wat dan ook de ideale bodem is voor het bekijken van deze docu. Tegenwoordig kennen we het als AMAZE, een 3.000 vierkante meter grote meeslepende audiovisuele ervaring. Waar je in acht afzonderlijke etappes wordt meegenomen op een reis waarbij alle zintuigen worden gestimuleerd en je naar een diepere laag van bewust zijn brengt. Je kunt je daarom wel voorstellen dat het geluid, de lichten en de complete setting helemaal in lijn liepen met de documentaire wat ons zo nu en dan wat kippenvel bezorgde.
Gelukkig kun jij dat nu ook ervaren, heerlijk vanuit eigen bank, bed of misschien wel onderweg. Tomorrow is a Mystery is vanaf vandaag te zien op Prime Video .
Delen met
Ook interessant