Bergkamp, van Persie en Van Bronkhorst strijden om mooiste WK-goal ooit

apr 05 2018, 10:47 Entertainment
van persie
Voel je de kriebels in je buik al? Langzaam maar zeker komt wk">het WK 2018 in Rusland dichterbij. Het moment dat we weer met z’n allen samenkomen, de straten kleuren oran… Oh ja. Dat zit er dit jaar helaas niet in, maar het zal ongetwijfeld wel weer een mooi toernooi worden. In aanloop naar het WK komt de FIFA met een verkiezing tot mooiste WK-doelpunt aller tijden. Met drie Nederlanders die meestrijden om de titel! Dat doen ze helemaal a la WK style in de vorm van een knock-out.

1. Dennis Bergkamp vs Argentinië

Om te beginnen de goal van Dennis Bergkamp. Of om met Jack van Gelder te spreken: DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP, DENNIS BERGKAMP! WK 1998, kwartfinale tegen Argentinië. Lange bal van Frank de Boer, de aanname, de kap en de poeier met buitenkant rechts in de linkerkruising. Een van de mooiste goals uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Moet het in de eerste ronde opnemen tegen de punt van Diego Maradona op het WK '86 tegen België. Moet te doen zijn.

2. Giovanni van Bronckhorst vs Uruguay

Maar ook Giovanni van Bronkhorst mag aanspraak maken op de titel. Zijn enorme pegel met links in de rechterkruising in de halve finale tegen Uruguay op het WK 2010 ligt iets verser in het geheugen. Neemt het op tegen de goal van de 18-jarige Michael Owen tegen Argentinië op het WK 98. Zeg het maar!

3. Robin van Persie vs Spanje

En dan hebben we natuurlijk nog de mooiste kopbal van de 21eeeuw. van Persie">Robin van Persie met de 1-1 tegen Spanje. De ommekeer voor de grandioze comeback en revanche tegen Spanje op het WK 2014. Wauw. Wauw. Wauw. Serieuze kanshebber op de eindzege wat ons betreft. Vooral vanwege het unieke karakter. Moet strijden tegen Teofilo Cubilass. Die kunnen we ons geeneens meer herinneren, dus we gaan er vanuit dat van Persie doorgaat.
Allemaal prachtig en kippenvelopwekkend, maar de solo van Maradona tegen Engeland is natuurlijk gedoodverfde favoriet. Hieronder vind je het volledige schema:
Foto: screenshot YouTube
Delen met
Ook interessant