Dit is de nieuwe Miss Nederland en ze heeft meteen een primeur in huis

jul 10 2023, 17:00 Entertainment
358506875 1459691998159250 8691121345246876413 n
Gisteren was het weer tijd voor een van onze favoriete verkiezingen. Oké, hij haalt het natuurlijk niet bij onze eigen FHM500 maar we kijken toch net iets liever naar de uitslag van de nieuwste Miss Nederland dan dat we horen hoe de zetels in de Tweede Kamer verdeeld worden. Dat laatste gaan we ons binnenkort wel weer druk over maken. Voor nu hebben we een nieuwe Miss Nederland! Rikkie Kollé kreeg de kroon op haar hoofd geplant.
En daarmee is zij als eerste transvrouw verkozen tot Miss Nederland. Gefeliciteerd, Rikkie!

Miss Nederland 2023

Het was gisteren weer een lange show, maar Rikkie kreeg dan eindelijk te horen dat zij het komende jaar de titel Miss Nederland mag dragen. Volgens de jury straalde de 22-jarige Amsterdamse tijdens de hele show en heeft ze in het traject de grootste progressie doorgemaakt. Want bij een missverkiezing gaat het om meer dan alleen een leuk koppie. “Ze heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie”, legde de jury uit.
Rikkie vertelde gisteren meteen aan dat het onwerkelijk voelde en dat ze ongelofelijk trots was. Ze werd overladen met positieve berichtjes maar helaas zaten er ook een paar tussen die minder leuk waren. Daar schrikt ze van, vertelt Rikkie aan RTL Nieuws.
“Het laat me inzien hoe weinig acceptatie er nog steeds is. Dat had ik graag anders gezien, maar niet anders verwacht. Ik krijg namelijk haatreacties om wie ik durf te zijn, omdat ik trans vrouw ben, en dat is niet oké. Het allerergste vind ik dat er ook ouders met haat reageren, moeders die een kind op de wereld hebben gezet. Het doet pijn te weten dat er nog zo veel kindjes gaan volgen die ook queer zijn en niet geaccepteerd worden door hun ouders. Dat zijn aspecten waar ik echt van schrik.”
De volgende stap voor Rikkie? Nederland vertegenwoordigen in de Miss Universe verkiezing in El Salvador. Nu zijn we bij wereldkampioenschappen natuurlijk sowieso een beetje voor Nederland maar voor Rikkie juichen we extra hard. Go, Rikkie!
Delen met
Ook interessant