Meta introduceert leipe Ray-Ban-bril met AI

sep 29 2023, 20:58 Entertainment
383156575 592711379533736 3937898906492541918 n
Alsof we nog niet genoeg in de VR-brillen en andere technische snufjes zitten tegenwoordig, doet Meta er nog even een schepje bovenop. Ondanks dat de eerste editie geen succes was, komen ze toch met een tweede bril in samenwerking met Ray-Ban. De bril bevat de nieuwste snufjes van de kunstmatige technologie en mag de nieuwe generatie of smart glasses genoemd worden.
De nieuwe bril heeft een soort ingebouwde slimme assistent aan wie je je vragen kunt stellen en je hebt geen extra apparaat nodig om dat te doen.

Eenvoudig livestreamen

Een nieuwe specificatie van dit technologische montuurtje is het feit dat je er zelfs mee kan livestreamen. Mark Zuckerberg kondigde dat al aan op hun eigen Meta Connect-event. Om te livestreamen koppel je gewoon je telefoon aan de bril en gebruik je de ingebouwde camera met 12 megapixels en een ultragroothoeklens.

Jouw ideale assistent

De Meta Ray-Ban Smart Glasses komen in veertien verschillende stijlen. In de VS kun je ze oppikken vanaf 17 oktober voor $299. Jammer genoeg hebben we nog geen nieuws over wanneer ze in Nederland of België beschikbaar zullen zijn. Een pienter assistentje is de Meta AI. Eentje die nu zelfs op WhatsApp en Instagram werkt. Als je iets wil vragen, hoef je alleen maar even "Hey Meta" tegen de bril te zeggen en dan geeft de AI je antwoord via de speaker in de bril. Zo simpel kan het zijn.
Volgend jaar wordt het nog even wat toffer, want dan kan de bril zelfs dingen herkennen op de beelden van de camera. Ziet ‘ie gelijk voor welk huis van welke vriend of vriendin je staat. Maar dat is voor later. Eerst kijken we hoe deze bril het ervan af gaat brengen. Wil je de juiste (in)kijk op deze bril, check dan onderstaande video.
De bril is hier te bestellen via de online shop van Meta en RayBan .
Delen met
Ook interessant