Schiet als coureur door de bossen met de nieuwe mountainbikes van McLaren

jun 06 , 16:58 Entertainment
schermafbeelding 2024 06 05 122739
McLaren, het merk dat we allemaal kennen van die waanzinnige supercars, maakt nu een epische sprong naar de wereld van elektrische fietsen. En niet zomaar e-bikes, maar hyperbikes. Maak kennis met de Extreme 600 en Sport 600, de nieuwste speeltjes die McLaren heeft ontworpen, rechtstreeks vanuit hun supercar-ontwerpstudio’s. Dit zijn geen gewone fietsen; dit zijn machines met een vermogen tot 600 watt en een koppel van 161 Nm. Ja, je leest het goed, deze fietsen zijn bizar krachtig.
Laten we beginnen met het design. McLaren’s topontwerpers hebben zich hierop gestort en de frames met de hand gelamineerd van koolstofvezel. Je krijgt vijf vermogensstanden: Off, Eco, Trail, Sport en Race. Het resultaat? Een fiets die heerlijk rijdt. De Extreme en Sport-modellen zijn beschikbaar in 600 watt en 250 watt uitvoeringen, maar we verwachten niet dat ze lang in de schappen blijven liggen. De oplage is beperkt, dus wees er snel bij.

McLaren

Deze e-bikes zijn niet zomaar fietsen. Ze zijn een voortzetting van McLaren’s traditie van extreme prestaties. Dezelfde teams die verantwoordelijk zijn voor supercars zoals de McLaren Artura hebben deze fietsen ontworpen. Ze hebben alles uit de kast gehaald: carbonconstructies, geavanceerde technologieën en de kenmerkende McLaren ervaring. Op het stuur zit een innovatief digitaal display met graphics die doen denken aan de dashboarddisplays van McLaren’s auto’s. Hierop zie je alle belangrijke gegevens zoals snelheid, batterijduur en rijbereik. Vier modellen maken de collectie compleet: de Extreme 600, Extreme 250, Sport 600 en Sport 250. Allemaal geschikt voor zowel het bospad als de weg.

Opties

De topversies met 600 watt zijn serieuze kandidaten voor de titel van 's werelds krachtigste straatlegale elektrische mountainbikes. In Race-modus pieken ze op 852 watt met een topsnelheid van 32 km/u. En met McLaren's oog voor detail zijn ze niet alleen krachtig, maar ook strak vormgegeven. Het Extreme model is volledig geveerd en ontworpen voor maximale terreinprestaties en comfort. Het Sport-model is ideaal voor veelzijdige ritten en ruige paden. Beide modellen zijn uitgerust met Pirelli-banden voor ultieme grip.
Delen met
Ook interessant