Barça-talent scoort 23 seconden na z'n debuut, familie in tranen

okt 23 2023, 11:12 Entertainment
394412889 340094011856538 614907147746853702 n
Wanneer Marc Guiu vandaag zijn ogen opent zal ‘ie even een paar keer bij zichzelf te rade gaan of het allemaal waar is wat hem gisteren is overkomen. De 17-jarige jeugdspeler debuteerde gisteren voor FC Barcelona, en scoorde vervolgens 23 seconden na z’n debuut. Een ware jongensdroom. Iets waar zijn teamgenoot Lamine Yamal helemaal over kan meepraten.
Marc Guiu uit Granollers, een stadje vlakbij Barcelona, is een geboren Catalaan en speelt sinds zijn tiende bij Barça. Gisterenavond kwam de kroon op al het harde werk, hij mocht debuteren in de competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao en bekroonde dat direct met een goal. Zijn moeder en zus wisten na deze goal niet wat hen overkwam en lieten hun emoties even de vrije loop, de tranen van geluk vloeiden over hun wangen.

Marc Guiu

Bij Barça, waar de modebewuste Jules Koundé vanwege een knieblessure ontbrak, ontbrak ook Robert Lewandowski. Xavi, de trainer van Barcelona, besloot Guiu toe te voegen aan de selectie, en wat er daarna gebeurde, was waanzinnig. Guiu was nog maar net op het veld toen João Felix, zijn maatje in de aanval, hem richting het doel stuurde. Guiu aarzelde geen moment en schoot de bal brutaal tussen de benen van de Bilbao-doelman, Unai Simón. Een doelpunt in slechts 23 seconden tijdens je debuut, de droom van elke jongen die uitkomt. En het wordt nog beter, want Guiu's doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning, en dat maakte het meteen de winnende goal.

Lamine Yamal

Guiu is niet het eerste piepjonge talent van Barcelona dat dit seizoen zichzelf op het scoreformulier laat tekenen. Eerder scoorde megatalent Lamine Yamal, eveneens een product uit de wereldberoemde jeugdopleiding, La Masía, een goal voor de Catalanen met een leeftijd van 16 jaar en 87 dagen. Yamal heeft sindsdien zijn ware doorbraak beleefd bij Barça en zelfs zijn debuut al gemaakt voor het nationale elftal van Spanje. En dat niet alleen, hij heeft ook daar als zijn doelpuntje meegepikt. Barça zit wat jeugd betreft dus weer in de juiste flow, de pareltjes zijn weer in aantocht.

El Clásico

Aanstaand weekend is het weer zover, dan staat de grootste voetbalwedstrijd die deze aardkloot rijk is weer voor de deur: El Clásico. In die strijd tussen Real Madrid en FC Barcelona zullen de Catalanen zich in een tenue hijsen waar ook het logo van The Rolling Stones op te zien is. Eerder lichtten wij dit al uit . Iets om naar uit te kijken dus, wij hebben in ieder geval enorm veel zin in deze titanenstrijd.
Delen met
Ook interessant