We mogen deze zomer een Macbook Air met M3-chip verwachten

mrt 23 2023, 8:00 Entertainment
zhang kaiyv dhiokqjewam unsplashheader resultaat
Technologische vernieuwing blijft ons maar voorbij razen. De vuistregel dat iedere twee jaar de rekenkracht zou moeten verdubbelen hebben we ondertussen ook al in het verleden achtergelaten. Al die vooruitgang betekent dat we goed ons best moeten doen om onze spulletjes een beetje up to date te houden. Zo doet Apple ook flink zijn best om te zorgen dat die nieuwe spulletjes ook op de markt komen. Het lijkt er verdacht veel op dat deze zomer de nieuwe Macbook Air uit gaat komen met als grootste vernieuwing de brand new M3 chip. Vroemmm, die is vlug als de bliksem!

Macbook Air met M3-chip

Leakers moet je niet altijd op hun blauwe ogen geloven, maar Mark Gurman is een Apple-analist die we toch wel serieus nemen. En uitgerekend deze man doet ons vermoeden dat we deze zomer al kennis mogen gaan maken met de gloednieuwe Macbook Air. Naar verluidt komt er een 13 en een 15 inch versie. Oké hartstikke leuk, maar het gaat natuurlijk allemaal om die gloednieuwe M3 chip. Met de M chips heeft Apple echt gezorgd dat alle fabrikanten flink aan de bak moesten, en terwijl die ze proberen bij te houden, staat Apple alweer klaar met de 3egeneratie hiervan.

Tobben met schermen & chips

Volgens Gurman moet je straks gaan kiezen tussen een groot scherm of een snellere laptop. Zo denkt hij dat we volgende maand al de aankondiging van de nieuwe 15-inch Macbook Air kunnen verwachten, maar dat de 13-inch nog even op zich gaat laten wachten. De reden hier achter is dat de 15-inch versie op zichzelf al vernieuwend is vanwege het formaat van het scherm, en daardoor waarschijnlijk nog de M2 chip gaat krijgen. De 13-inch versie zou dan pas in juni worden aangekondigd, maar wordt allround vernieuwd met die gloednieuwe derde generatie M-chip. Snap je het nog? Geen probleem als al die Macbooks je een beetje in verwarring brengen, je kunt hier even rustig alle Macbooks vergelijken . We horen wel weer van je als je wat hebt uitgekozen, joejoe!
Delen met
Ook interessant