De 16-jarige Luke ‘The Nuke’ Littler zet de complete dartswereld op z’n kop

jan 02 , 11:59 Entertainment
gcc26bjw8aacxy9
Luke 'The Nuke' Littler, 16 jaar jong, laat op dit moment Ally Pally trillen op zijn grondvesten. Dit waanzinnige dartstalent heerst als een onbetwiste koning op het WK Darts, waar hij met een ongekende bravoure en indrukwekkend spel de ene na de andere gevestigde naam verslaat.
Podiumvrees? Daar heeft hij nog nooit van gehoord. In Alexandra Palace heeft het talent met zijn fenomenale spel al zijn tegenstanders alle hoeken laten zien, waarmee hij zichzelf niet alleen op de kaart zet maar ook een onuitwisbare indruk achterlaat.

WK Darts

In de eerste ronde van het WK Darts liet het talent gelijk zien tot welke dingen hij in staat is. Christian Kist kreeg er genadeloos van langs en moest met 3-0 in sets het onderspit delven. Het jonge Britse talent, ook wel 'The Nuke' genoemd, knalde een indrukwekkend gemiddelde van 106.12 in het bord. Hiermee wordt hij de jongste winnaar van een wedstrijd ooit op het WK Darts.
Dat was nog maar het begin, want hij schreef ook het record voor het hoogste gemiddelde ooit op naam van een debutant op het WK. Kist voorspelde na die afstraffing al dat Littler ondanks zijn jeugdige leeftijd wel eens wereldkampioen kon worden. Nu is Littler inderdaad de jongste halvefinalist ooit op het WK Darts, een show die momenteel nog geen grenzen kent.

Luke Littler

Na Kist veegde 'The Nuke' de vloer aan met Andrew Gilding (3-1), Matt Campbell (4-1), Raymond van Barneveld (4-1) en Brendan Dolan (5-1). Vooral zijn gemiddelde van 105.01 per beurt tegen Van Barneveld was bizar. Het toernooi is voor Littler al geslaagd, maar een plek in de finale of zelfs de wereldtitel zou het sprookje natuurlijk compleet maken. Van Barneveld zegt zelfs dat Littler de dartswereld op z'n kop gaat zetten. Bekende voetballers laten het dan ook niet na om even met 'm op de foto te gaan.
In de halve finale staat The Nuke tegenover Cross, ook geen kleine jongen in het dartsgebeuren.
Die opkomst van Littler doet ons denken aan de flitsende start van Michael van Gerwen, je weet wellicht nog, toen de jonge Michael met z'n stekeltjes iedereen versloeg en uiteindelijk de jongste wereldkampioen ooit werd. Nu doet Littler hetzelfde, gevestigde spelers naar huis sturen op eigenlijk een vergelijkbare manier.

Beter dan MvG

Luke gooit al met pijltjes sinds z'n tweede levensjaar en die passie is nooit afgenomen. "Sommige mensen beweren zelfs dat ik beter ben dan MvG. Of ik het daar nu mee eens ben? Geen idee, ik ken z'n prestaties op mijn leeftijd en de mijne. Maar het is vet dat mensen me vergelijken met mijn helden."

Topfavoriet

Dankzij die waanzinnige prestaties is dit jonge talent nu dé favoriet voor de eindoverwinning van het WK Darts. Die tiener sensatie walst gewoon over iedereen heen. En nu Van Gerwen maandagavond onverwacht verloor, zien de bookies Littler zelfs als dé topfavoriet.
Delen met
Ook interessant