Lewis Hamilton werkt samen met IWC aan ultiem collectors item horloge

sep 22 2023, 19:01 Entertainment
iw394008front
Lewis Hamilton, de Formule 1-legende die samenwerkt met IWC, de beroemde Zwitserse horlogemaker is een match made in heaven voor horloge- en raceliefhebbers. Het nieuwste tourbillon-horloge van IWC is een absoluut meesterwerk. Dit prachtige uurwerk, genaamd IWC Portugieser Tourbillon Rétrograde Lewis Hamilton is maar liefst $292.000 dollar waard. Ja, je leest het goed het is niet je gemiddelde polshorloge.
Je vraagt je misschien af, wat is een tourbillon? Nou, het is een supermooie en ingewikkelde functie in hoogwaardige horloges die hun nauwkeurigheid verbeterd Het is als e de heilige graal van complicaties bij het maken van deze horloges.

Horloge op z'n best

Als je geen horloge liefhebber bent, willen we je graag iets vertellen. Een tourbillon is het toppunt van horloge maken, ontworpen om de effecten van der zwaartekracht op de nauwkeurigheid van het horloge tegen te gaan. Het is iets waar verzamelaars van kwijlen.

Materialen maken het horloge

Laten we ingaan op de details van dit uurwerk. Het horloge heeft een kast van carbon fiber, wat een knipoog is naar Hamilton’s liefde voor racen en zijn toewijding aan duurzaamheid. Ook is het superlicht, net als de materialen die in de Formule 1-auto’s worden gebruikt. Bovendien is die behuizing gemaakt met behulp van een techniek genaamd epoxyhars, die bekend staat om zijn sterkte en veerkracht. Je weet dat Lewis de hand had bij het uitkiezen van de materialen!
De dial van dit horloge is iets om warm van te worden. Hij is gemaakt van saffierkristal met een geskeletteerd ontwerp, waardoor je een kijkje kunt nemen in de ingewikkelde mechanica die deze tourbillon doet tikken. En over het tikken gesproken, het horloge beschikt over een indrukwekkend gangreserve van 46 uur, zodat je hem niet elke dag hoeft op te winden.

Hamilton's touch

Maar wat dit horloge echt onderscheidt, is de manier waarop het is ontworpen. Het heeft echt een soort Lewis Hamilton ‘sausje’. Het kleurenschema is hetzelfde als de befaamde Mercedes F1-auto van de zevenvoudig wereldkampioen, met een turquoise kleurstelling die snelheid en verfijning uitstraalt.
We horen je denken, wie zou bij zijn volle verstand bijna $300.000 dollar voor een horloge betalen? Nou, het is niet jouw standaardhorloge, het is een kunstwerk. Er zijn er slechts 44 van gemaakt en het is een samenwerking met een race-icoon en een horloge gigant. Het is alsof he een stukje van beide werelden bezit.
Delen met
Ook interessant