Lego komt voor Star Wars Day alvast met een nieuwe X-Wing Starfighter

apr 06 2023, 19:00 Entertainment
header 1
De X-Wing Starfighter is weer in aantocht. Als het op LEGO Star Wars aankomt, is de Ultimate Collector Series (UCS)-lijn het toppunt van displaysets. In de 23 jaar dat het tot nu toe is uitgevoerd, varieerden UCS-sets van dikke voertuigen zoals de AT-AT tot een buste van Darth Maul. Heel verschillend en voor iedere Star Wars-fan wat wils.

Ultimate Collector Series

Het begon allemaal in het jaar 2000 met de iconische X-Wing, die naast zijn TIE Interceptor-oppositie werd gelanceerd als de eerste LEGO UCS-kits. Deze uitvoering bestaat uit 1.300 steentjes, later werd het gemoderniseerd met nieuwe technieken en onderdelen. In 2013 kwam de introductie van de UCS Red Five X-Wing Starfighter die in totaal 1.559 steentjes bedraagt.

De derde versie

Nu heeft LEGO zijn derde UCS X-Wing Starfighter onthuld. Dit is de meest gedetailleerde versie van het schip tot nu toe, hij bestaat uit 1.949 steentjes. Het wordt gelanceerd als de jaarlijkse UCS-set van 4 mei (May the 4th Be With You), ook wel Star Wars Day. Daarbij introduceren ze een nieuw, alvast bedrukt, plaquettestuk. Hiermee willen ze het eerdere gedoe van het correct uitlijnen van een sticker voorkomen. Het schip zelf wordt geleverd met een draaiknop voor het aanpassen van de vleugels, is meer dan 54 centimeter lang en rust op een ouderwetse standaard. Met deze X-Wing, recreëer je de magie van het tijdloze ontwerp van Lucasfilm.

Mini figuurtjes

Om het nog leuker te maken, zit er een gloednieuw Luke Skywalker minifiguur bij de set. Luke heeft zijn pilotenkostuum aan en krijgt een blauwe Lightsaber. Wie de films heeft gezien, of onlangs zelfs de serie The Mandalorian zag, weet dat Luke bijna nooit alleen is. Daarom krijg je ook zijn partner R2-D2 erbij. De X-Wing beschikt over een gleuf waar de droid lekker kan rusten.
Voor elke Star Wars fan die deze set moet hebben, is het nog maar even wachten. Op de officiële site van LEGO zien we al dat het €239,99 gaat kosten. Dus sla dat spaarvarken maar weer stuk voor Star Wars Day.
Delen met
Ook interessant