Met de nieuwe LEGO set van Harry Potter waan jij je een weg door de Wegisweg

apr 02 2022, 12:00 Entertainment
wegisweg header
Harry Poter fans mogen hun handjes dichtknijpen met deze extreem gedetailleerde set van de Wegisweg. De meest magische winkelstraat van Londen bevat veel kleine details die refereren naar iconische film momenten waar wij allemaal enorm van hebben kunnen genieten.
De Wegisweg kan op vier verschillende manieren in elkaar gezet worden, waaronder als afgesloten steegje. Verder past de set ook mooi bij de andere LEGO sets van Harry potter.

Harry Potter LEGO

Sinds 2001 heeft de iconische filmreeks al een samenwerking met LEGO. De vetste zijn toch wel het immens grote Zweinstein kasteel en de Wegisweg. Er zijn ongeveer al honderd van deze samenwerkingen uitgebracht. Als je deze allemaal wilt verzamelen, moet je wel flink in de buidel tasten. Vele van deze sets worden namelijk niet meer gemaakt, daarom zijn ze idioot duur.

De Wegisweg

Dit straatje ergens in London is de plek weer elk beginnende tovenaar inkopen doet. Ketels, uilen, bezems, maar ook gewone zaken zoals ganzenveren, inkt en perkament worden hier gehaald. De Wegisweg heeft het allemaal. De straat is te bezoeken door op een steen in de muur achter café De Lekke Ketel te drukken. Zo stap je binnen in de wereld van De Wegisweg. Dit is in de films dan zo hé. Bij deze set kunnen zelfs 'dreuzels' de straat bezichtigen.
De Lego set van de Wegisweg beschikt over 5544 steentjes, best wat dus. De set zit bordenvol met details. Zo kan je de Vuurflits-bezemsteel bemachtigen, een eigen toverstok uitzoeken en je boek laten signeren door Gladianus Smalhart. Bij deze vette set krijg je vier exclusieve mini-figuren: Gladianus Smalhart, Florian Fanieltjes, Lucius Malfidus en de fotograaf van de Ochtendprofeet. Aangezien het een hele dure set is, kunnen deze poppetjes nog best wel zeldzaam worden.
Het bouwpakketje is te koop op de site van LEGO en kost maar liefst €399,99. Dat is wel effe een andere prijs dan wat wij gewend zijn van LEGO. Wel zal je even zoet zijn met het bouwen van deze grote winkelstraat, dus dat scheelt dan wel weer.
Delen met
Ook interessant