Voetbalicoon Robin van Persie spreekt openhartig met Kaj Gorgels in podcast Effe Relativeren

dec 09 2020, 17:04 Entertainment
img 1336
Dat we fan zijn van Robin van Persie mag geen verrassing zijn. De Rotterdammer kende een glansrijke carrière. Hij was dé man bij clubs als Feyenoord, Arsenal en Manchester United. En bij het Nederlands elftal wist hij ons op fenomenale wijze door EK's en WK's te lozen, met als hoogte- en dieptepunt de WK finale in Zuid-Afrika tegen Spanje. Nu anderhalf jaar na zijn laatste wedstrijd als prof blikte hij terug samen met Kaj Gorgels in de podcast Effe Relativeren.
Dit ontpopte tot een prachtig openhartig gesprek. Stadgenoot Kaj Gorgels en Robin hadden een heerlijke chemie, waar je als luisteraar alleen maar van kan smullen.

Effe Relativeren met Robin van Persie

In de podcast wordt onder andere gesproken over 'de lastige speler' Robin van Persie. Hij kreeg die stempel omdat hij als 18-jarige jongen bij Feyenoord nogal wat branie had. Hij liep over van het zelfvertrouwen en stopte dit niet onder banken en stoelen. "Ik was ook wel lastig, maar tegelijk ook gewoon eerlijk en direct," zegt hij er zelf over.
Van Feyenoord verkaste de toen twintig jaar oude Robin naar het grote Arsenal. "Ljungberg, Vieira, Campbell, Touré, Henry... Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Ik was trots dat ik op de bank zat achter Dennis Bergkamp." In de periode bij Arsenal gaf hij, na een aantal jaar, aan echt alles op alles te willen zetten om kampioen te worden. Hij eiste dit ook van de club. Zo maakt hij kenbaar: "Dan ga je financieel maar even een klein beetje in de min, net zoals elke goede club, maar we hebben topspelers nodig."
Tot slot refereert hij ook nog even naar de wedstrijden tegen Spanje. De WK-finale in 2010 hadden ze volgens Robin echt kunnen winnen, maar het resultaat weten jullie allemaal. Een klein beetje eerherstel was mogelijk tijdens de eerste poulewedstrijd van het WK 2014. De wedstrijd waarbij Robin van Persie de geniale kopbal binnen tikte, waarna hij de bijnaam 'Flying Dutchman' kreeg.
De hele podcast is vanaf nu te zien op YouTube en te beluisteren op Spotify . Check hier alvast de teaser.
Delen met
Ook interessant