Justin Bieber en Kim Kardashian mogen geen Ferrari meer kopen door absurde regels

jun 02 , 17:58 Entertainment
depositphotos 318611320 xl
Iedereen zou maar al te graag een Ferrari voor zijn huis hebben staan. Alleen kost het aardig wat geld. Over het algemeen is het wel bekend dat beroemdheden genoeg geld hebben om er eentje aan te schaffen. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk.
Justin Bieber en Kim Kardashian zullen niet in zo’n rode Italiaanse auto snel te zien zijn. De twee wereldbekenden staan namelijk op de zwarte lijst, ja die bestaat echt!

No Ferrari, no party

Het klinkt misschien gek, maar autofabrikanten gebruiken een zwarte lijst. Hierop staan mensen die in geen enkel geval meer in een Ferrari mogen rijden. Namen als Justin Bieber en Kim Kardashian zijn toegevoegd aan de zwarte lijst. Het gaat om de vijftien hoofdregels die Ferrari hanteert waar je je als Ferrari-eigenaar aan moet houden.
Maar wat hebben deze wereldberoemdheden dan gedaan? Justin Bieber liet zijn auto in elektrisch blauw wrappen, veranderde de wielen en het logo op het stuur. Daarmee overtrad hij één van de ongeoorloofde wijzigingen. Kim Kardashian zou op de zwarte lijst staan, omdat ze de auto niet bijhoudt, zoals dat wel volgens de regels zou moeten.

Niet de enige

Zij zijn niet de enige die op de zwarte lijst staan, ook 50 Cent staat erop. De rapper heef jaren geleden een bericht gedeeld op Facebook waarop stond dat zijn Ferrari 448 werd weggesleept. De caption was: ‘’I don’t want this 488 Ferrari no more, I think I’m a get a smart car’’. Hierbij verbrak 50 Cent de regel om de Ferrari alleen te promoten en niet het merkimago te schaden, dus geen auto voor hem.
En dan heb je nog Floyd Mayweather Jr. Hij kocht zijn Ferrari en kwam er niet veel later achter dat hij de wagen toch niet wilde hebben. Hij besloot dus om de auto na een paar maanden alweer door te verkopen, wat absoluut niet mag van de Italiaanse autofabrikant. De regel is dat je sommige Ferrari-modellen niet zomaar in een bepaald tijdsbestek na aankoop mag verkopen. Dus geen Ferrari meer voor Mayweather. Best bijzonder dus, al die regels voor een auto.
Delen met
Ook interessant