Podcastsensatie Joe Rogan sluit opnieuw megadeal met Spotify

feb 06 , 12:28 Entertainment
depositphotos 545409064 s
De Amerikaanse podcastmaker Joe Rogan heeft komende tijd een fijn zakcentje, als we Spotify mogen geloven. Hij zou namelijk voor zijn podcast The Joe Rogan Experience een niet-exclusieve deal hebben getekend voor 250 miljoen dollar, dat is omgerekend zo’n 233 miljoen euro, katsjing!
Joe Rogan voert voor zijn podcast vaak diepgaande gesprekken met veel uiteenlopende mensen. De podcast bestaat al sinds 2009 en staat met ongeveer 2200 afleveringen bovenaan in de meest beluisterde podcasts van Spotify. Zo heeft hij al afleveringen opgenomen met onder andere voormalig wielrenner Lance Armstrong en bokser Mike Tyson. Met dit soort gasten praat hij dan urenlang over verschillende dingen, van complottheorieën tot technologie en de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap. Een van de populairste afleveringen van de podcast is die met Elon Musk, waar luisteraars een unieke glimp krijgen uit het privéleven van de miljardair.

Joe Rogan controversieel

De Amerikaan is in het verleden niet altijd met liefde ontvangen bij het publiek. Zo heeft de CNN openlijk laten weten niet achter de internetsensatie te staan. Dit zou komen door zijn controversiële uitspraken in de tijd dat COVID-19 onze wereld beheerste. Zijn opinie over vaccinaties schoten bij meerdere mensen in het verkeerde keelgat. Hij stelde namelijk in 2021 in een podcast dat als je 21 bent, er geen noodzaak is voor een inenting tegen het virus.

Niet meer exclusief

Opvallend aan de nieuwe deal is dat de podcast niet langer exclusief op Spotify mag worden uitgezonden. Bij eerdere deals tussen Joe Rogan en de streamingsdienst was dit wel altijd het geval. Dit betekent dus dat de podcast ook verspreid mag worden op bijvoorbeeld Apple Podcast en Amazon Music. Dit wijst ons erop dat als de deal wél exclusief was geweest, er waarschijnlijk nog een exorbitanter bedrag zou worden betaald vanuit Spotify.
Delen met
Ook interessant