De knappe koppen van de Jack Daniel’s distilleerdij hebben een heerlijke gloednieuwe whiskey gemaakt. De Jack Daniel’s Tennessee Rye is kruidig van smaak, maar zacht van karakter. Deze klinkt even goed als dat die smaakt. Een fijne whiskey, waar je na een lange werkdag bij de kachel van kunt genieten. The American way
Jack Daniel’s is al ruim 150 jaar een trouwe vriend onder de whiskeyliefhebbers. Het bekende recept is bij ons allen bekend, maar nu worden we getrakteerd op een nieuwe whiskey. Master Distiller Jeff Arnett heeft zich samen met zijn team weten te onderscheiden van het eeuwenoude originele recept. Zij hebben een geheel nieuw smaakprofiel gecreëerd voor de Tennessee Rye whiskey. Ze wijken hierdoor voor het eerst in meer dan 150 jaar af van het oorspronkelijke Jack Daniel’s recept. Zo brengen ze een nieuwe toevoeging aan de American way of whiskey.
Smaak en karakter
“Ons productieproces is zo bijzonder dat het voor zich spreekt om een eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whiskey te maken”, vertelt Master Distiller Jeff Arnett over Jack Daniel’s Tennessee Rye. “Wij geloven dat onze totale grain bill resulteert in een ideale smaak en karakter - gedurfd, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is rye whiskey, op z’n Jack’s.”
Het recept
Nu vragen wij ons natuurlijk af waar het nieuwe recept uit bestaat. De Tennessee Rye whiskey bestaat voor 70 procent uit rogge, 18 procent uit mais en voor 12 procent uit gemoute gerst. Dit alles in combinatie met 100 procent Jack geeft een whiskey met tonen van karamel, gedroogde kruiden en peperige rogge. Het aroma is opgebouwd uit een verleidelijke mix van zacht fruit, rogge en een vleugje eiken. Hoe jij je whiskey ook drinkt, met of zonder ijs. Dit klinkt als een genot voor de smaakpupillen.
Het is dan ook tijd voor
een heerlijke mannenavond. Wij hebben een paar flesjes besteld!