Oké, om gelijk maar even eerlijk te zijn: officieel staat het Zalmhuis in Capelle. Maar in dit geval rekenen wij Rotterdam ook goed. Gister werd de zaak feestelijk heropend en wij zagen dat het goed is. Het Zalmhuis bevindt zich pal naast de Van Brienenoordbrug (je weet wel, die brug vanwaar je uit de auto De Kuip kan zien liggen). Maar dan
aan de andere kant van het water en aan
de andere kant van de brug dan het mythische voetbalstadion. Het is in elk geval gelegen aan het water. Zeven minutjes rijden van Roffa centrum en je bent er. En wát een vette plek. Groot ook. Maar ze hebben ondanks het formaat heel tof en sfeervol weten in te richten. De kersvers heropende vistent is van eigenaar Herman Hell. Een echte horecaman, die ook zaken als NRC, Sijf en Café van Zanten heeft. Het culinaire gedeelte is in handen van chef-kok Lars Litz.
Kaart
Natuurlijk
kun je heel veel vis verwachten in het Zalmhuis. Denk aan Argentijnse gamba’s, tonijnsteak en sliptongetjes. Maar ze hebben een bijzonder brede kaart. Voor een carpacciootje en een black angus burger kun je bijvoorbeeld ook prima terecht. Of een verdwaalde Thaise groene curry, als je daar toevallig zin in hebt. Verder hebben ze een omvangrijk assortiment aan sushi, waar wij er een paar van hebben geproefd én approved. Heel lekker en allemaal aan te raden. Prima prijzen bovendien. Hier kun je de hele
menukaart op je gemakje bekijken.
Hallucinerende vis
Maar hét hoogtepunt van de menukaart is de Keta zalm. Dat is geen hallucinerende vis waar je je zintuigen mee verdoofd, het is wel een van de exclusieve zalmsoorten ter wereld. De Keta zalm komt uit Alaska en wordt gevangen door Yup’ik gemeenschap (aka eskimo’s), ver van de bewoonde wereld. Dat doet de eskimo’s al zon 10.000 jaar, dus die weten hoe je ze vangt. Dat het een exclusieve zalmsoort is, blijkt wel uit het feit dat de Keta zalm in Nederland alleen bij het Zalmhuis zal worden geserveerd. Mocht je dus opeens ontzettend veel zin hebben in Keta zalm, dan weet je waar je moet zijn.
Vette locatie, prachtige zaak, mooie kaart en nette prijzen. Als je in Rotterdam en omstreken bivakkeert, is het Zalmhuis zeker de moeite waard om hier de smaakpapillen een keer te verwennen. Vanaf zaterdag 8 februari gaan ze weer los. Meer info vind je op
zalmhuis.nl .