Vergeet Atlantis, Heracleion is de nieuwe verzonken stad

sep 28 2023, 17:59 Entertainment
foto 28 09 2023 om 1351 2
Er is een baanbrekende ontdekking gedaan die voor veel enthousiasme heeft gezorgd in de wereld van de archeologie. Het draait allemaal om een verloren waterstad, en nee. Niet Atlantis. De stad heet Heracleion en was een oude stad in Egypte die is gezonken.
Een oude Egyptische stad, ooit een bruisende haven en een cruciaal knooppunt voor de handel tussen Egypte en de mediterrane wereld. Heracleion, zoals de Grieken het noemde of Thonis in het oude Egypte, was een plaats van historische betekenis. Maar hier is het bijzondere, het verdween. De redenen voor de onderdompeling zijn nog steeds een mysterie, hoewel men denkt dat de stijgende zeespiegel, bodemdaling of aardbevingen de boosdoeners zijn.

Atlantis is er niks bij

We spoelen weer effe terug naar de moderne tijd, waar een Frans team van onverschrokken onderwaterarcheologen besloten diep te duiken en de geheimen van Heracleion te ontdekken. Wat ze ontdekten is ronduit verbluffend te noemen. Het team stuitte op de overblijfselen van grote tempels, standbeelden en talloze artefacten die op de zeebodem rustten. Een oude, verzonken schat uit vervlogen tijden, het is echt even alsof we ons in Atlantis wanen.
Deze ongeloolijke ontdekkingen hebben ons een kijkje gegeven in de rijke geschiedenis, cultuur en handelsnetwerken van het oude Egypte en Griekenland. We hebben het over een tijd waarbij Heracleion een bruisende metropool en een toegangspoort tot de mediterrane wereld was.

Je vrienden imponeren

Dus de volgende keer als je iemand hoort praten over Atlantis, wil je hem misschien vertellen over Heracleion. De echte onderwaterstad die de wereld fascineert met zijn schatten en verhalen uit het verleden. Het lijkt op iets uit een droom en het herinnert ons eraan dat de mysteries die zo uit een films komen ook echt kunnen bestaan. Als je nou echt interessant wil overkomen bij je vrienden, start het gesprek over Heracleion!

Undersea explorer Franck Goddio discovered a statue hidden for more than 1200 years in the sunken city of Heracleion, near Alexandria, Egypt. an indefinite form of Afërdita (“the daybreak, the dawn”), compound of afër (“nearby, close”) and ditë (“day”), in Albanian

Image
21
Reply
Delen met
Ook interessant