GWEN VAN POORTEN EN SYLVIE MEIS ZIJN DE GROTE WINNARESSEN VAN DE FHM500-AWARDS 2024

mei 29 , 21:50 Entertainment
gwen thumb kopie
Het hoge woord is er ein-de-lijk uit, niemand minder dan Gwen van Poorten gaat ervandoor met de titel Mooiste Vrouw van Nederland 2024! Naast Gwen hebben we nog een grote winnares, want Sylvie Meis mag de Queen of the Century Award in ontvangst nemen en maakt na 20 jaar haar comeback in FHM. Wij stellen jullie met alle plezier voor aan de FHM500-winnaressen 2024!
De FHM500 in huis halen? Je bestelt het magazine hier online .
De mooiste van de mooiste jurken pakken en hakken mochten de kast weer uit, want vanavond was het dan eindelijk zo ver: de FHM500-Awards. Voor het negende jaar op rij organiseren we deze mooie verkiezing in samenwerking met onze hoofdsponsor TABAC Fragrances. We hebben onze ogen uitgekeken op de rode loper, want bekend Nederland had zich flink uitgedost voor het jaarlijkse festijn. Na een glas champagne was het tijd voor het echte moment suprême: de bekendmaking van alle winnaressen. Hoofdredacteur Chris Riemens: ''Samen met de lezers, redactie, jury en gasthoofdredacteur zijn we zo tot de invulling van de FHM500 2024 gekomen, met deze prachtige lijst en winnaressen als resultaat.”
gwen thumb kopie
Mooiste Vrouw van Nederland 2024 Gwen van Poorten. Foto: Jasper Suyk

Mooiste Vrouw van Nederland

Make some noise voor de Mooiste Vrouw van Nederland 2024 Gwen van Poorten! We kennen haar natuurlijk allemaal als tv-presentatrice van BNN, maar ze ontpopte zich later tot allround mediamaker. Van een boek tot het inspiratieplatform Met z'n allen tot een de hilarische podcast Grote Gwen & Geraldine Show, ze doet het allemaal. Ja, als je zo'n inspiratiebron bent en er zo uitziet, dan verdien je deze titel dubbel en dwars.

"Ik probeer het een beetje weg te ademen en ben ik er vooral heel trots op"

Ze neemt dit jaar het stokje over van Romy Monteiro en dat vindt ze een grote eer: ''Ik vind het een grote eer dat ik word verkozen tot Mooiste Vrouw van Nederland . Ik vind het heel lastig om hier op een bescheiden manier over te praten, want ik zal nooit over mezelf zeggen dat ik de leukste of lekkerste ben. Het is wel een titel waar ik al jaren naar kijk. Het allerbelangrijkste hierin is natuurlijk dat je jezelf ook mooi vindt. Ik zie wel dat ik heel veel stappen heb gemaakt in de afgelopen tien jaar. Als ik dit tien jaar geleden was geworden, had ik het echt ontkracht en gezegd: ‘Nee, dat is niet zo’. Nu probeer ik het een beetje weg te ademen en ben ik er vooral heel trots op.”

Queen of the Century

Geen FHM500-uitreiking zonder een All Time Favorite. Althans, dit hebben we dit jaar net even wat anders gedaan. Als je Sylvie Meis namelijk deze award wil uitreiken, dan hoort daar toch iets speciaals bij. In deze eeuw heeft ze zich ontwikkeld tot een van de meest iconische en succesvolle vrouwen van Nederland. Met haar enorme staat van dienst hebben we besloten om award om te dopen in de Queen of the Century Award. Dat verdient een vrouw als Sylvie Meis.
sylvie thumb kopie
Queen of the Century Award Sylvie Meis.
Sylvie en FHM gaan way back. Meer dan 20 jaar geleden, in 2002, stond ze namelijk op de cover van het blad. Dit was dan ook aan het begin van haar glansrijke carrière in de entertainmentindustrie. The Queen herself: “Ik heb altijd warme herinneringen gekoesterd aan FHM. Jullie hebben mij destijds op de kaart gezet en dat heeft mijn carrière in een stroomversnelling gebracht. Ik had daarnaast wel weer zin in een fotoshoot met mooie lingerie. Ik voel me er goed bij en het past ook bij me. Verder kon ik het niet weerstaan dat jullie mij verkiezen als Queen of the Century, haha. Het is een grote eer deze titel te dragen.” Ja, zoals je van ons gewend bent gaat zo'n titel gepaard met een fotoshoot. En wat voor één! Sylvie maakt na twintig jaar haar comeback in FHM. En hoe! De beelden kun je uiteraard bewonderen in de FHM500 2024, die je bestelt via de website van tabac-fragrances.nl.

Gasthoofdredacteur

De lijst van de FHM500 samenstellen is natuurlijk een lastige taak. Gelukkig hebben we jullie, maar er was toch iets meer hulp nodig. Geen zorgen, want onze hoofdredacteur Chris heeft dit jaar de beste hulp gekregen van iemand heel speciaals. Namelijk van oud-winnares Sylvana IJsselmuiden. Ze rekent ook meteen even af met de mensen die de FHM500 alleen een vleeskeuring vinden, want dat is natuurlijk helemaal niet zo: “Ik vind de FHM500 een heel mooie en positieve verkiezing. Er wordt wel eens kritiek op gegeven dat het een vleeskeuring zou zijn. Maar in mijn ogen is feminisme ook je seksualiteit kunnen uiten en laten zien, zonder daarop veroordeeld te worden.''

FHM500 Charity Veiling

We zamelen, zoals jullie onderhand wel weten, elk jaar een zo hoog mogelijk bedrag in om te doneren aan een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Stichting Free a Girl. Dit is een organisatie met een hart van goud die zich inzet om jonge meisjes te bevrijden uit de kinderprostitutie. Er is dit jaar een prachtig bedrag van €5.517 euro opgehaald. Met dank aan jullie! Waarvoor heel veel dank. Het bedrag van de veiling is in ontvangst genomen door Free a Girl-ambassadeur én FHM500-favoriet Daelorian van der Kolk.

Mooiste Sportvrouw van Nederland

Lieke Klaver, de vrouw die iedereen met twee vingers in d'r neus voorbij rent. We maakten eerder deze week al bekend dat zij de Mooiste Sportvrouw van Nederland 2024 is. Of ze goud gaat behalen op de Olympische Spelen dit jaar is nog de vraag, maar de eerste gouden titel is in ieder geval al binnen voor haar. Wat ze ervan vindt? “Normaal gesproken ben ik niet zo van de beauty-contesten, want ik vind dat mooi zijn niet alleen wordt bepaald door uiterlijk, maar ook door innerlijk. Ik vind het wel echt een hele grote eer om als Mooiste Sportvrouw van het Jaar verkozen te zijn. Ik vind het belangrijk dat vrouwen die gespierd zijn, ook mooi gevonden worden.” Ook met Lieke hebben we natuurlijk een prachtige FHM Shoots gedaan en als voorproefje is hier alvast de behind the scenes video.

Social Media Queen

Social media zou niks meer aan zijn als we Amaka Enem er niet op konden bewonderen. Dat is een van de redenen dat ze de titel van Social Media Queen 2024 mag dragen. Dat ze vereerd is, spreekt ze met trots uit. Toch wil ze daar iets zeggen tegen de andere: “ Ik wil echter benadrukken dat ik de andere meiden op sociale media ook als echte 'Queens' beschouw. Iedereen heeft zijn eigen unieke stijl en bijdrage, en ik geloof dat we elkaar kunnen inspireren en ondersteunen in onze online community.''
amaka thumb kopie
Social Media Queen 2024 Amaka Enem. Foto: Lisa van Dam.

TABAC Gent of the Year

Nee mannen, we vergeten jullie echt niet! Elk jaar reiken FHM en hoofdsponsor TABAC Fragrances namelijk een Gent of the Year uit. Dit jaar mag niemand minder dan Frank Lammers aka Ferry zich voegen in het rijtje van Evgeny Levchenko en Maarten van der Weijden. Zo bescheiden als hij is vindt Frank het nog een raadsel waarom hij deze award heeft gewonnen. Laat dat nou precies een van de redenen zijn! Frank: “Als ik de voorgangers zie, dan denk ik wel: waar heb ik dit aan verdiend? Ik vind het in ieder geval eervol. Het gaat niet over acteren, maar over wie je bent, dat kan dan alleen maar positief zijn, toch?”

Rising Star

De Rising Star Award is vorig jaar voor het eerst in het leven geroepen, om jonge, talentvolle vrouwen die indruk maakt in haar te eren. Dat gaat zeker op voor deze superster in wording. Bloedmooi? Check! Talentvol? Check! Krijgen we haar nummers niet meer uit ons hoofd? Check, check, dubbel check! Kortom, dit jaar was er absoluut geen enkele discussie over mogelijk wie de Rising Star-award moest winnen. Roxy Dekker natuurlijk!

WAG-Award

Wat hebben al die voetballers toch knappe vriendinnen. We verbazen ons er, op een positieve manier, elk jaar weer over. Geen wonder dus dat we in samenwerking met Voetbalzone al jaren de WAG-Award uitreiken! Dit jaar is die prijs voor Nazeli Kouki. Ze is de vriendin van Willem II-speler Tommy Luciano St. Jago. Als zij bij ons aan de zijlaan zou staan, dan zouden wij onszelf ook zo de Eredivisie inschoppen!
rus 5414 kopie
Fitgirl Award winnares Wendie Vlaar. Foto: Russell Pearson

Fitgirl Award

Last but not least, de Fitgirl-Award in samenwerking met XXL Nutrition . Dit jaar gaat die natuurlijk naar Wendie Vlaar. Deze Fitgirl kan waarschijnlijk twee keer jouw gewicht hiptrusten. Voeg er ook nog even aan toe dat ze mega knap is en je hebt de ultieme winnares van de Fitgirl-Award.
Hieronder de volledige top-10 van de FHM500 2024:

De Top-10 van de FHM500 2024

  1. Gwen van Poorten
  2. Imaan Hammam
  3. Sylvie Meis
  4. Monica Geuze
  5. Jutta Leerdam
  6. Yolanthe Cabau
  7. Marijn Kuipers
  8. Romy Monteiro
  9. Robin Hölzken
  10. Amaka Enem

FHM500 in huis halen

Het FHM500 magazine is nu exclusief online via tabac-fragrances.nl te verkrijgen. Je krijgt het magazine bij aankoop van een TABAC-product naar keuze. Verder is het magazine verkrijgbaar bij alle vestigingen van Etos en Kruidvat. Heel veel lees- en kijkplezier!
schermc2adafbeelding 2024 05 28 om 220422
Delen met
Ook interessant