Taylor Swift, Miley Cyrus en Karol G vullen prijzenkast tijdens Grammy Awards 2024

feb 05 , 11:16 Entertainment
425751876 18416051932008743 4227636235103913294 n 1
De 66e Grammy Awards waren weer een waar muziekspektakel. Het jaarlijkse muziekfeest in Los Angeles bracht weer een hoop prachtige vrouwen samen die mooi genoeg waren om in de prijzen te vallen. Met sterren die schitterden op de rode loper en optredens die het publiek op de banken liet staan was het weer een heerlijke avond. Een avondje waar muzikaal talent werd gevierd en ook een aantal opvallende primeurs de rondte in gingen, we duiken er samen met jou even in.

Karol G

Karol G stal de show door geschiedenis te schrijven door als allereerste vrouw de Best Música Urbana Album te winnen. Gehuld in een opvallende jurk was ze waanzinnig trots en dankte ze haar fans. Een moment dat laat zien dat deze jonge zangeres een mooie toekomst in het verschiet heeft en wederom laat zien dat reggeaton mateloos populair aan het worden is.

Taylor Swift schrijft geschiedenis

Taylor Swift brak records en onthulde groot nieuws. Na het winnen van Best Pop Vocal Album voor Midnights , kondigde Swift haar dertiende Grammy en de release van haar nieuwe album The Tortured Poets Department aan. Maar dat was niet genoeg voor de koningin; ze brak haar eigen record door voor de vierde keer op rij de prijs voor Best Album of the Year te winnen. Een triomf die de muziekwereld deed oplichten.

Joni Mitchell

Op 80-jarige leeftijd betrad de legendarische Joni Mitchell het podium om het beste folkalbum te claimen voor Joni Mitchell Live at Newport . Een verheffend moment gevolgd door haar allereerste Grammy-optreden ooit. Mitchell bewees opnieuw dat leeftijd slechts een getal is en tijdloze muziek eeuwig blijft.

Billie Eilish

Billie Eilish, natuurlijk de popkoningin van dit moment, veroverde de Grammy's met een dubbele dosis succes. Haar nummer What Was I Made For? uit Barbie werd bekroond tot Best Song en Best Soundtrack. Bescheiden zoals Billie is, sprak ze haar verbazing uit over het winnen van deze prijzen.

Hattrick voor SZA

SZA, de betoverende stem van de avond, mocht dan niet de grootste prijzen binnenslepen, maar verliet de ceremonie met drie Grammy's op zak. Ze werd bekroond in de categorieën Best Joint Pop Performance, Best Album in Progressive R&B, en Best R&B Song. Een triomf voor natuurtalent SZA.

Jay-Z

Jay-Z ontving de Dr. Dre Global Impact Award, maar het was niet alleen zijn triomf die de aandacht trok. De rapper stond zij aan zij met zijn dochter Blue Ivy en gebruikte zijn podiummoment om kritiek te uiten op de organisatie. Jay-Z benadrukte dat zijn vrouw, Beyoncé, nooit de prijs voor Album of the Year heeft gewonnen, ondanks haar indrukwekkende Grammy-verzameling. In een oproep aan de Grammy's pleitte hij voor een eerlijkere erkenning van artiesten die de cultuur het meest beïnvloeden.

Opvallend nieuws

Killer Mike scoorde de Grammy's voor Best Rap Song en Best Rap Performance met zijn track Scientists & Engineers en zijn album Michael werd ook bekroond als Best Rap Album. Maar toen hij de Crypto Arena in Los Angeles wilde verlaten, ging het plotseling mis met een beveiligingsagent, om welke reden dan ook. De politie in L.A. heeft bevestigd dat er een volwassen kerel is opgepakt vanwege wat gedoe in de arena. Er wordt nog onderzocht waarom het zo uit te hand liep.
We zetten uiteraard ook nog even een aantal mooie kiekjes voor je op een rij.
Delen met
Ook interessant