Tijdens de horecavakbeurs; Horecava 2020 mocht Ter Marsch & Co de prijs voor 'Lekkerste burger' ontvangen. Met hun ‘The Goija' burger maakten ze gehakt van de concurrentie en gingen er met de titel vandoor. Wij hebben ‘m nog niet gehad, maar daar gaat snel verandering in komen.
De burger die de felbegeerde titel in de wacht sleepte is de: ‘The Gojira’, een Koreaanse burger geserveerd op Aziatische steamed buns met een vlees patty van dry aged rib-eye en Japans Wagyu vlees. Daarop komt zoetzure minikomkommer, minibokchoi, rode ui, bulgogi pulled pork en geroosterde buikspek, yuzu manuka honing, gochujang saus en nori cassavechips. Hele mond vol, maar waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Die ingrediënten worden toegepast met uiterste precisie en daar gaat een hele ambachtelijke voorbereiding aan vooraf.
De Horecava-jury was erg te spreken over de burger. 'Het is een originele burger, met een mooie opbouw en zeer uitgesproken en diverse smaken die wel complementair aan elkaar zijn.' Ze waren erg blij met de tot in de puntjes verzorgde presentatie van het vlees sculptuur.
Onlangs werd de Ter Marsch & Co in Amsterdam compleet gerestyled en opende eind 2014 haar eerste vestiging aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Waarop - na succes - in 2015 een vestiging in Amsterdam volgde. De prijzenkast van de burgerbar is onderhand al tot de nok aan toe gevuld.
'The Gojira' is vanaf vrijdagavond 17 januari, vanaf 18:00 uur verkrijgbaar bij Ter Marsch & Co in zowel de hoofdstad als in Rotterdam.
Bron: Esquire