Je beste vriendje van vroeger is terug, er is een gloednieuwe lijn beregezellige Furby's

jun 27 2023, 12:00 Entertainment
newfurby
Als kind leerden we al vroeg wat een haat-liefde verhouding was. Wat was ‘ie toch leuk, die Furby, maar wat was ‘ie ook gruwelijk irritant. Wie verzint het om kinderspeelgoed te maken zonder een uitknop? Excuseer ons, er komen weer wat oude frustraties naar boven. Gelukkig komt het beestje nu terug in een versie die wat onhandige gebreken van het originele ding heeft verholpen, halleluja!

Gefeliciteerd Furby!

De kersverse jubileumfurby komt uit nu dat ze 25 jaar oud zijn. Verdomd slim van Hasbro om precies nu met een gloednieuwe Furby te komen. Stel dat je hem op je 6denaast je bed had staan, dan ben je nu 31 jaar. Toevallig een leeftijd waarop het helemaal niet zo gek is om een paar kinderen op de wereld te zetten. Vanuit een rare nostalgische drang gaan al die dertigers Furby’s voor hun kids halen.
Die dertigers van nu, die hadden thuis verdacht veel van die Furby’s. In totaal zijn er meer dan 40 miljoen pluizige computertjes verkocht. Best raar eigenlijk voor een apparaat dat eigenlijk niet zoveel kon, niet heel knuffelbaar was en geen uitknop had. Goed, we vonden ze tóch heel leuk als kind. Waarom de Teletubbies zo leuk waren kunnen we ook niet heel rationeel uitleggen.

De nieuwe Furby

De eerste grote upgrade van onze ‘furry friend’ is dus de uitknop, daar zullen vooral papa en mama heel blij mee zijn. Maar wat kan ‘ie nou eigenlijk? Samen met je Furby kun je zingen, praten of zelfs dansen. De nieuwe Furby heeft zo’n 600 reacties op al je vragen. De stemherkenning hiervan werkt geheel offline, wat belangrijker is dan je denkt. Lange tijd werden kinderen afgeluisterd (of als er camera’s in het speelgoed zaten ook bekeken) door hackers die online de apparaten in konden komen. Niet heel ideaal.
De echte enthousiast kan ook meerdere Furby’s kopen en ze bij elkaar zetten. Het resultaat is een beetje een creepy Furby feestje waar ze met elkaar gaan praten, dansen en zingen. ‘Nightmare fuel’ noemen we dat. Het nieuwe beessie gaat rond de 70 euro kosten en is vanaf 15 juli te koop in de VS. Hij komt vanzelf snel hierheen, maar een datum hebben we nog niet.
Delen met
Ook interessant