Gaan mannen daadwerkelijk vaker vreemd dan vrouwen?

mrt 23 2023, 10:54 Entertainment
depositphotos 69004777 sheader
Vreemdgaan is in de huidige samenleving niet meer iets waar we snel van opkijken. Het gebeurt vaker dan ons lief is. Of we nu de persoon zijn die vreemdgaat of de persoon waarvan de partner vreemdgaat. Beide is geen ideaal pakket. In de meeste gevallen worden mannen het meeste aangewezen als het aankomt op vreemdgaan. Er wordt beweerd dat mannen een minder emotionele band met een vrouw opbouwen dan een vrouw met haar partner. Of dit ook echt zo is, is nog maar de vraag. Er blijkt namelijk uit onderzoek dat maar liefs één op de vier Nederlanders wel eens is vreemdgegaan. Wij vertellen je of mannen daadwerkelijk vaker vreemd gaan dan vrouwen.

Wat wordt verstaan onder vreemdgaan?

Vreemdgaan is een breed begrip. Voor de een is vreemdgaan al kijken naar andere mannen of vrouwen en voor de andere is vreemdgaan zoenen, of geslachtsgemeenschap. Vreemdgaan komt in ieder geval neer op ontrouw zijn aan je partner. Vaak geeft de andere persoon in de relatie de maatstaf aan. Hiermee wordt bedoeld dat voor jou vreemdgaan is wanneer iemand met een ander zoent, deze grens leg je dus jouw partner op. Maar jouw partner vindt vreemdgaan bijvoorbeeld al contact zoeken met het andere geslacht. Jouw normen rondom vreemdgaan hoeven niet de normen te zijn van je partner. Daarom is vreemdgaan ook iets persoonlijks en kan het voor iemand anders een andere waarde hebben dan voor jou.

Mannen die vreemdgaan

Uit onderzoek is gebleken dat mannen over het algemeen eerder vreemd gaan voor een keertje onder invloed van research chemicals of drank. Wanneer mannen gevraagd wordt waarom ze vreemdgaan, dan is dat niet omdat de relatie niet goed loopt, maar omdat de verleiding er op dat moment is. Mannen zijn meestal geneigd om vreemd te gaan naast hun huidige relatie. Hiermee wordt bedoeld dat ze niet vaak geneigd zijn om hun huidige relatie er voor te verbreken. Er vindt vaak geen emotionele binding plaats. De adrenaline van vreemdgaan is vaker aantrekkelijker dan de persoon waar mannen vreemd mee gaan.

Vrouwen die vreemdgaan

De reden die vrouwen aangeven als reden om vreemd te gaan, ligt totaal niet op één lijn met de reden waarom mannen vreemdgaan. Vrouwen gaan eerder vreemd op een emotionele manier. Vrouwen zijn eerder geneigd om vreemd te gaan wanneer de relatie slecht loopt, of wanneer ze weten dat ze al op zoek zijn naar een andere partner. In tegenstelling van de mannen, is voor vrouwen vreemdgaan wel een teken van het einde van de relatie. Vrouwen gaan dus eerder vreemd om over te stappen naar een nieuwe relatie, omdat vrouwen wel die emotionele binding maken met een ander.

Wie gaat vaker vreemd?

Waarschijnlijk had je gehoopt op een antwoord als: vrouwen gaan vaker vreemd, of mannen gaan toch echt vaker vreemd, maar de realiteit is eigenlijk dat vrouwen net zo geneigd zijn om vreemd te gaan als mannen. Vrouwen hebben wel duidelijke andere redenen dan mannen. Voor vrouwen is het om een relatie uiteindelijk te verbreken, voor mannen niet. Voor vrouwen kan het structureel vreemdgaan zijn, bij mannen is de kans groter dat het incidenteel vreemdgaan is.
Hoe je het ook wendt of keert, het maakt niet uit wie op het einde van de dag meer vreemdgaat. Het is belangrijk om te realiseren dat vreemdgaan niet de oplossing is. Of je nu wilt overstappen naar een andere relatie of je denkt dat één keer met iemand het bed induiken wel kan, het is beide niet netjes tegenover je huidige partner. Het kan daarbij ook problemen opleveren in volgende relaties bij je partner. Vreemdgaan is duidelijk niet niks. Denk er dus goed over na welke gevolgen jouw acties hebben.
Delen met
Ook interessant