G-Shock viert jubileum met lancering limited edition horloge

feb 20 2023, 16:00 Entertainment
header
Wie jarig is, trakteert. Zo heeft Casio ook gedacht en komt daarom met een Edition">limited edition G-Shock horloge ter gelegenheid van de 30e verjaardag van hun Frogman-modellen.
Het is meer dan alleen een limited edition, het heeft namelijk nog een extra zeldzaamheid. Dit komt omdat de speciale Frogman-modellen niet altijd verkrijgbaar zijn buiten Japan. Fijn voor de liefhebber, deze is wel wereldwijd verkrijgbaar.

G FROGMAN

De Frogman-modellen zijn een serie duikhorloges met ISO-conforme waterdichtheid tot 200 meter. De allereerste FROGMAN maakte veel indruk toen deze in 1993 werd gelanceerd. Deze tweede limited edition tilt de GWF-A1000 naar een ander niveau, met een speciaal ontwerp geïnspireerd op de pijlgifkikker. Het meerkleurige frame doet denken aan de mysterieuze tinten van deze zeldzame kleurrijke kikker die leeft in het Zuid-Amerikaanse Amazonegebied. De randen zijn gesneden uit een basismateriaal van kleurrijke koolstof- en glasvezels.

Details

Wat dit horloge extra bijzonder maakt, is dat het is gelamineerd in unieke patronen. Hierdoor is er geen een hetzelfde, wat ook weer de zeldzaamheid van deze kikkersoort weerspiegelt. De band is bekleed met een gepolariseerde spray om de look van de pijlgifkikker te creëren. Afhankelijk van het licht en de kijkhoek verandert de gepolariseerde verf van kleur. Naast dat de band een uniek uiterlijk heeft, is ‘ie zeer vlekbestendig en bestand tegen blootstelling aan vocht. Gegraveerd op de achterkant van de kast wordt dat detail herhaald, met het iconische kikkerkarakter dat is verbeeld als een pijlgifkikker.
achterkant

Extra functies

Extra functies zijn onder meer een zeer heldere LED-achtergrondverlichting, zodat je ook in het donker kan zien hoe laat het is. Het is uiteraard schokbestendig, heeft een mobiele Bluetooth-link naar de G-Shock Connected-app, 24-uurs countdown timer en een dagelijks alarm.
De geschatte gebruiksduur van de batterij is 5 maanden op oplaadbare batterij. Dit is wel de gebruiksduur die verwacht wordt bij normaal gebruik zonder blootstelling aan licht na het opladen. Al met al een dik horloge van CASIO in de G-Shock serie, daar moet je dan ook wat voor over hebben. Het hebbedingetje kost €1.100,00, maar dan heb je wel iets waarvan er niet veel kunnen zeggen dat ze dezelfde hebben.
g shock 30th anniversary poison dart 2 1536x1536 1
Delen met
Ook interessant