G-Shock gaat retrofuturistisch in de dikke Forgotten Future Collection

mei 30 2023, 15:00 Entertainment
header optie 2
Horloges komen vaak in opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld maar aan de Frogman of de onlangs uit gerecyclede Nespresso-cups gemaakte Big Bang Unico Nespresso Origin van Hublot. Dat moest voor de verandering maar eens niet zo zijn, zullen ze bij Casio gedacht hebben. Hun nieuwe collectie heeft allemaal één en dezelfde kleur.

Forgotten Future

G-Shock heeft zijn nieuwste line-up van retro-futuristische horloges onthuld onder zijn Forgotten Future-collectie. De collectie bestaat uit modellen uit de populaire series van het merk, waaronder de GA-700, GA-2100, GA-2200 en DW-5600, allemaal gekleed in metallic zilver. Van de kast tot de band, alle vier de horloges zijn bedekt met een glinsterende laag metallic verf en gecombineerd met een spiegelende LCD-wijzerplaat. Met deze kleurkeuze grijpen ze bij G-Shock terug op de klassieke sciencefiction. Bovendien is de kleur gebaseerd op een retro-futuristische designesthetiek.

Modellen

De GA700FF-8A straalt mechanistisch-industrieel chic uit en is verheven met een zilveren dampafzetting op de wijzerplaat, compleet met een complementaire metallic tint voor zijn hoekindexen. Bovendien is de GA2200FF-8A van top tot teen overgoten met zilveren metallic verf en bevat 'ie een doorschijnend materiaal om een sterker contrast tussen de wijzerplaat en de indexen naar voren te brengen.
De volgende zal voor de meeste wel bekend voorkomen, maar dan in gouden kleur die we van dit model gewend zijn. Het komt uiteraard in zijn gebruikelijke minimalistische en achthoekige silhouet. Daarmee straalt de DW5600FF-8 retro-futuristische gestroomlijndheid uit via zijn eenvoudige, maar herkenbare, ontwerp.
Wat betreft de GA2100FF-8A, de wijzerplaat heeft een cirkelvormige afwerking om een naast elkaar geplaatst maar aanvullend effect te creëren met de glimmende look van de kasten.

Kopen

Heel diep hoef je er niet voor in de buidel te tasten, de GA700FF-8A, GA2100FF-8A en DW5600FF-8, zijn verkrijgbaar voor $120. De GA2200FF-8A is ietsjes duurder dan rest en is verkrijgbaar voor $160. Nog steeds geen rib uit je lijf gelukkig.
Delen met
Ook interessant