Funda Toppers #7: vorstelijk wonen met Beatrix als buuf in Klein Drakestein

okt 27 2020, 18:00 Entertainment
kasteel
We doen het bijna allemaal: even lekker op Funda naar huizen kijken terwijl je lekker op je eigen stekkie zit. Wat zitten er soms prachtstukken tussen! In deze Funda Toppers laten we je dan ook graag wederom een pareltje zien. Dit keer Klein Drakestein.
Wat? Een buitenplaats van vorstelijke allure
Waar?
Lage Vuursche, in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug.
Leukste feature?
Een concertzaal voor 200 man. De dansvloer kan 4 meter omhoog, hierdoor komt een jacuzzi tevoorschijn.
Kost dat dan?
7,5 miljoen euro. Maar voor dat geld kan je wel een kopje suiker lenen bij buurvrouw Bea.

Omschrijving Klein Drakestein

Dat Klein Drakestein koninklijke allure heeft, blijkt wel uit de foto's op huizensite Funda. De klassieke Rolls-Royce op de oprijlaan is van dezelfde statuur als het exemplaar waarin Willem-Alexander en Máxima op hun trouwdag zaten. Het adellijke buitenhuis is dan ook opgericht door mede-oprichters van de VOC. Die hadden aardig wat goudstukken in die tijd. Het pand is sindsdien een aantal keren goed gerenoveerd.
Mocht Klein Drakestein jouw volgende optrekje zijn, moet je wel van de pers houden. Menig fotograaf denkt namelijk dat hij kasteel Drakestein op de foto zet. Niets is minder waar. Het kasteeltje waar onze voormalige koningin in vertoeft is namelijk niet te zien vanaf de openbare weg, in tegenstelling tot Klein Drakestein. Maar die opoffering moet je maar maken voor de buurtjes.
Als je door de marmeren gang binnentreedt, met de woonvertrekken en salons links en rechts, valt het meteen op hoe bewoonbaar en gezellig zo'n landhuis is. De leefruimtes ademen een voorname sfeer en zijn verrassend overzichtelijk van afmeting. Natuurlijk is hier een goeie wijnvoorraad, anders zou het die 7,5 miljoen sowieso niet waard zijn.

Muziekzaaltje

Koninklijk wonen betekent ook koninklijk gedragen. Dat wil zeggen dat je minimaal één keer per week Wibi Soerjadi moet uitnodigen voor een klein optreden in de concertzaal. Daar kun je makkelijk 200 man in kwijt. Gewoon zeggen dat het een kerkdienst is en je komt ermee weg dat er 200 mensen in één ruimte zitten te zingen. Als je moe bent van alle visite en je wil even lekker relaxen, lift dan gewoon even de vloer op joh, komt er een jacuzzi tevoorschijn. Lekker man. Onder de oranjerie, via de trap of per lift bereikbaar, ligt een parkeergarage voor zeker tien auto's. Of je dat nog kan betalen na de aankoop van Klein Drakestein valt nog te bezien.
Als je al zo vaak een kopje suiker van buurvrouw Beatrix hebt geleend, nodig haar dan even uit voor een kopje thee bij jou in de tuin. Vind ze vast gezellig. In de tuin bevind zich namelijk een fraai gazon met een vijverpartij en het authentieke theehuisje, dat iets hoger in de luwte van de monumentale bomen ligt – het houten paviljoentje kan zelfs meedraaien met de zon. Lekker bruin bakken met prinses Bea. Meer zien? Check Funda.nl

Meer Funda Toppers?


Delen met
Ook interessant