My oh my! Elke liefhebber van de Engelse keuken kent het gerecht Beef Wellington wel. In de wereld van chef-koks is geen combinatie te gek. Geef Beef Wellington een Nederlandse draai en er ontstaat een heel nieuwe gerecht: Frikandellington. Wat zijn we toch trots op onze hoogstaande Nederlandse eetcultuur.
Frikandellington
Voor wie niet helemaal bekend is met de originele versie: Beef Wellington is eigenlijk een stuk ossenhaas gewikkeld in bladerdeeg. Het gaat even de oven in en kan je het eten als pakketje of in plakjes serveren. Dit is dus een versie met een andere vulling. In plaats van ossenhaas is de bladerdeeg gevuld met frikandellen. Kan je het al voorstellen? Degenen die houden van frikandelbroodjes zullen dit ook wel heel lekker vinden waarschijnlijk. Ons doet het er in ieder geval heel erg aandenken. Als je nu denkt: daar heb ik echt zin in. Dan moeten we je teleurstellen, darling . Het is namelijk niet te koop in de winkel. Nog niet dan.
Slagerij
Waar komt het idee van de Frikandellington dan vandaan? We are here to spill the beans. Een slagerij in Amsterdam, genaamd De Beurs, postte een video op hun YouTube kanaal waarin de Frikandellington klaar wordt gemaakt. Ze verkopen het zelf alleen niet. Terwijl wij denken dat de Frikandellingtons als warme broodjes over de toonbank zouden gaan. Of zoals de Engelsen zouden zeggen: they would sell like hot cakes. Misschien als er heel veel vraag naar komt dat ze dan wel van gedachten veranderen. Tot die tijd zit er niks anders op dan het er zelf op wagen. Ons lijkt het niet al te moeilijk om een Frikandellington te maken, maar wij zijn dan ook wel bakwonders. Je kan het jezelf zo moeilijk maken als je wil. Benieuwd? Check dan de video! Veel bakplezier.