Frank Lammers is de winnaar van de TABAC Gent of the Year Award 2024

mei 17 , 17:00 Entertainment
frank spot socials00 26 02 02still001 kopie 1
Naast alle vrouwen zetten we bij de FHM500 ook elk jaar een man in het zonnetje in het kader van de TABAC Gent of the Year Award. De afgelopen weken kon er gestemd worden en de winnaar is bekend, want Frank Lammers mag de award in ontvangst nemen! In aanloop naar de FHM500 Awardshow, zocht onze hoofdredacteur Chris Riemens de beste man alvast even op in zijn tweede thuisstad, Antwerpen. ''Je kunt beter niet dromen, dan gebeuren er nog wel eens hele rare dingen. Zoals ineens Gent of the Year zijn.''
Frank Lammers komt als winnaar uit de bus waarin hij het opnam tegen de drie andere genomineerden Royce de Vries, Walid Benmbarek en Ewout Genemans. Het was de Undercover -acteur die met de prijs aan de haal gaat en daarmee Maarten van der Weijden opvolgt, die vorig jaar met de award aan de haal ging.
Frank draait al heel wat jaren mee in de Nederlandse film- en televisiewereld. Zo kun je hem kennen als Ferry uit Undercover , Michiel uit Michiel de Ruyter en Gerrie uit Groeten van Gerrie. Schitterende rollen waarmee hij veel indruk heeft gemaakt, maar nu zetten wij de man achter deze geweldige acteerkunsten in het zonnetje.

Juryrapport

Uit het juryrapport: "Een Gent of the Year is in onze ogen iemand een goede gast met het hart op de goede plek, iemand die iets te vertellen heeft en een kei is in wat hij doet. Geen pretentieus gelul of stijf gedoe, maar gewoon een fijn mens waarmee je ook gezellig de kroeg in kan duiken. Frank Lammers is bezig met een indrukwekkende acteercarrière, maar presenteert zich ook steevast als een authentieke, eerlijke en oprechte man. Een terechte winnaar van de TABAC Gent of the Year Award.
schermc2adafbeelding 2024 05 17 om 161046
Foto: Netflix
Als we vragen aan Frank of hij enig idee heeft waarom hij gekozen is tot Gent of the Year, laat dat maar weer zien hoe bescheiden hij is: ''Ik heb echt geen flauw idee. Ik kan alleen maar hopen dat het komt om wie ik ben. Omdat ik overkom en ik altijd zeg wat ik denk. Daar ben je het dan mee eens of niet, maar ik hoop dat we gewoon met z'n alle weer in gesprek kunnen gaan.''
Wat zijn nou de eigenschappen van een echte gentleman? Volgens Frank is dat in ieder geval alles behalve ijdelheid. Wanneer we hem vragen of Frank ijdel is, zegt hij: 'Nee, ik denk ook dat het een slechte eigenschap is, dan ben je namelijk bezig met hoe je overkomt en niet wat je echt moet spelen.'' Wel vertelt hij dat hij een echte teamspeler is. Kijk, dit is zijn nu precies redenen waarom Frank gemaakt is voor deze titel.

Ferry

Als je deze knaller van een serie nog niet hebt gezien, dan leef je op z'n zachtst gezegd toch wel echt onder een steen. Frank is dé ster van de show en dat brengt natuurlijk veel met zich mee. Dat hij half geëmigreerd is naar ons buurland, om maar wat te noemen. Maar dat doet hij met alle plezier hoor:''In België kun je meer series maken met een donker randje. Hier wordt dat met meer liefde en geduld gemaakt.'' Je zou er toch blind vanuit gaan dat een acteur als Frank Lammers mega ambitieus zou zijn. Maar is dat wel zo? ''Daar ben ik totaal niet mee bezig. Dat helpt helemaal niet. Ik denk dat je als acteur, maar ook als mens, in het moment moet zijn. Nu is nu...Er is altijd wel iets leuks wat er op mijn pad komt.''
Kijk, dat de serie mega goed loopt in Nederland en België, dat weten we ondertussen wel. Maar het gaat veel verder dan dat. In de Bahama's stond de serie zelfs op één. Van achtervolgd worden in Amsterdam door de politie tot aangesproken worden door een sheriff in Zuid-West Australië, saai is het in ieder geval niet voor Frank: ''toen ik Frank Gaat Voor Goud ging maken voor Discovery was er een sherrif, in zo'n pak en die zei ' you're the drugman, aren't ya ?'. Dat vond ik wel heel grappig, want dat is toch echt aan de andere kant van de wereld.'' Check hieronder de video met Frank!

Video met Frank Lammers

FHM500 pre-orderen

Wil jij de FHM500 alvast bestellen? Dat kan! Je kan het magazine nu pre-orderen. Je krijgt het magazine meegeleverd bij aankoop van een TABAC-product. Pre-order hier jouw FHM500 .
Delen met
Ook interessant