Fossil komt met een collectie vol dikke Star Wars horloges

mei 04 2023, 16:00 Entertainment
header 4
Het is 4 mei, en dat betekent Star Wars-dag! Je weet wel. May the fourth be with you . Dit jaar is 'ie extra bijzonder. De film Return of the Jedi viert zijn veertigste verjaardag. Ter gelegenheid van dat jubileum komen de horlogebouwers van Fossil met een heuse Star Wars-collectie, bestaande uit zes limited edition uurwerken en vijf special edition horloges. Elk model is ontworpen om de meest geliefde rebellen van de franchise te eren, allemaal individueel genummerd en verpakt in verzameldozen.

Limited editions

De prijzen van de horloges variëren tussen £ 269 - £ 379 (ongeveer €305 - €430), redelijk hoge prijs maar het is dan ook wel een limited edition. In totaal komt Fossil met zes limited editions, deze omvatten een paar van de meest bekende personages: Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo, Chewbacca, R2-D2 en C-3PO. Het C-3PO-uurwerk, dat uiteraard in volledige goudkleur komt, brengt de favoriete robot tot leven met een vierkante kast en zichtbaar automatisch uurwerk.
R2-D2 wordt volledig vertaald naar de wijzerplaat van het horloge met zijn thema. Het beschikt over een dag/nacht-indicator, en er is ook op de details gelet. Zo is zijn reparatiegereedschapsarm gebombardeerd tot minutenwijzer. De Leia Organa-referentie verwijst naar haar iconische Endor-look, terwijl de door Chewbacca geïnspireerde versie knipoogt naar zijn kenmerkende riem.
De wijzerplaat voor het Luke Skywalker-uurwerk is verdeeld in zwart en wit, terwijl fluorescerende groene details zijn verwerkt als een knipoog naar zijn iconische Lightsaber. De achterkant van elke variant is voorzien van etsen in kleur van het overeenkomstige karakter van het stuk. Mocht je het je afvragen: een ets is een afbeelding gemaakt in diepdruktechniek van een koperen of zinken plaat waarin de afbeelding door zuur geëtst is.

Stripboekachtig

Deze limited editions zijn nog niet alles, zo is er ook een vijfdelige special edition-collectie. Deze zijn voorzien van rubberen bandjes, en hebben stripboekachtige afbeeldingen op de wijzerplaat. De personages die je daarop terug kunt vinden zijn: R2-D2, Boba Fett, Darth Vader en een Stormtrooper. Daarbij is er ook nog een met het Star Wars-logo. Deze zijn allemaal iets minder duur (het zijn dan ook geen limited editions) en kosten allemaal £ 159 GBP (ongeveer €180).
Zo'n collectie breng je uiteraard uit op Star Wars Day en dus zijn ze nu te koop via de website van het merk en in zijn winkels.
Delen met
Ook interessant