Op deze drugscrimineel is het personage Ferry Bouman gebaseerd

nov 20 2023, 16:02 Entertainment
schermafbeelding 2023 11 20 om 150919
Inmiddels hebben jullie tijd genoeg gehad om Ferry de Serie te bingen en goed nieuws! Netflix kondigde afgelopen weekend aan nog een film te maken met Frank Lammers als Ferry in de hoofdrol.
De drugsbaron uit Brabant staat waarschijnlijk op ieders netvlies geschreven en zijn simpele manier van denken en nomadenbestaan op de camping, zijn dingen waar wij soms van kunnen dromen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het leven met zijn liefje Danielle. De rol van onze Fer is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Zowel de nieuwe serie als Undercover zijn namelijk gebaseerd op het leven van Janus van Wesenbeeck, een serieuze drugsbaas uit het Zuiden. Toen hij zich een paar jaar geleden als Ferry Bouman meldde bij het politiebureau, was het hele cirkeltje rond.

Harry Potter

De inmiddels 61-jarige Janus, die ook voor Harry Potter doorgaat dankzij zijn bril en natuurlijk zijn brouwsels is de grote inspiratie voor de Netflix-hit. In 1997 komt hij vast te zitten, maar dit schrikt hem absoluut niet af en de pillen vliegen vervolgens weer als warme broodjes over de toonbank. Na zijn vrijlating verhuisde hij naar camping Parelstrand in Lommel. Vanuit zijn chaletje daar, soortgelijk aan die van Fer en Daan, bouwt hij verder aan zijn drugsimperium.

Kogelregens en undercover

Ondanks dat er natuurlijk een hoop uit de duim is gezogen om het verhaal aan te kleden, is er ook wel degelijk een hoop op de waarheid gebaseerd. Denk bijvoorbeeld aan moordcommando's, internationale handel, het vakantiepark en af en toe een kogelregen. Maar ook was Janus een ware multinational als het gaat om drugs. Hij handelde serieuze aantallen, denk aan tonnen, hasj, amfetamines, XTC en cocaïne, de grenzen over. Hij zou de hele wereld, van Australië tot Zwitserland en van Ecuador en tot Dubai, voorzien hebben van zijn drugs. De bekendste waarheid is natuurlijk de undercoveractie. Tussen 2006 en 2009 woont een politiekoppel op de camping. Kim en Bob zijn dan ook gebaseerd op de echte undercovers Billy en Nina. En net zoals in de serie pappen zij flink aan met de camping en valt de politie binnen tijdens een huwelijksfeestje.

Bullshit

In beide series is ook een bak jeu toegevoegd om het lekker te laten lopen en natuurlijk voor een beetje humor. Denk bijvoorbeeld aan Ferry die nog geen tien woorden Engels lijkt te spreken, Janus heeft de taal daarentegen prima opgepikt in de bak en spreekt het vloeiend. Waar de vork ook net anders in de steel steekt in de serie ipv in het echt, is de relatie die undercover agent Kim aangaat met de vrouw van Ferry. In het echt bouwde Nina een band op met de dochter van Janus, absoluut geen seksuele zoals in de serie! Volgens Janus was de undercover agente wel een lekker wijf, Anna Drijver in die rol was dus een goed idee!
Wat trouwens ook niet waar is, zijn de labs aldus Janus, hij zei een tijdje geleden al tijdens een interview “Ik heb wel moeten lachen om de serie, maar dit is echt onzin. Ik heb nooit een XTC-laboratorium gehad, ik ben handelaar. Ik koop handel, verkoop dat door en transporteer het. Robert en ik hebben ook nog nooit iemand doodgeschoten.''
Delen met
Ook interessant