Ewout Genemans duikt in het leven van de verslavingskliniek voor nieuw programma

mei 21 , 20:58 Entertainment
schermafbeelding 2024 05 21 132456
Ewout Genemans, een van de genomineerden van onze jaarlijkse TABAC’s Gent of The Year awards, gaat vanaf morgen de buis op met een nieuw programma. We zijn van Ewout natuurlijk al langer gewend dat hij het ene na het andere spectaculaire programma produceert, maar hij is dit keer wel heel ver gegaan voor het juiste resultaat. Dit keer worden we meegenomen met Ewout in de Verslavingskliniek .
Ewout zie je regelmatig in de gevangenis, meelopend met de politie of bezig met verslaafden. Je kunt dus wel stellen dat het niet de meest lichte onderwerpen zijn die hij uitkiest. Zo ook deze keer, hij is namelijk intern gegaan bij een verslavingskliniek in Kaapstad.

Ewout Genemans

Eigenaardige programma’s, dat is waar je aan denkt bij Ewout. Hij heeft voor verschillende programma’s meegelopen met veel verschillende politie-eenheden. Hierbij nam hij het publiek mee in het politiewerk met een echt kijkje achter de schermen. Waar wij Ewout vooral van kennen is het programma waarin hij de gevaarlijkste gevangenissen van de wereld bezoekt en hierbij ook echt even intern gaat, je moet het maar durven. De 39-jarige Ewout is niet alleen presentator, maar ook nog eens acteur en producent. Stilzitten kan die niet, want hij is altijd bezig met het produceren van programma’s die voor de meeste mensen eigenlijk een ver-van-mijn-bed-show zijn.

Ewout in de Verslavingskliniek

Om toch maar in de extremere sferen te blijven, is Ewout afgereisd naar een verslavingskliniek in Kaapstad waar hij een tijdje intern is gegaan. Hier zaten bijna alleen maar Nederlanders. Deze mensen hebben natuurlijk allemaal een andere achtergrond en hierom is het verhaal dat ze vertellen vanzelfsprekend interessant, maar ook tragisch om aan te horen. Ewout gaat met ze in gesprek over het afkicken zelf en legt de verslaafden vast tijdens het afkickproces. Hij zegt dat het belangrijk is om te onthouden dat niet alleen bekende Nederlanders gaan afkicken in Zuid-Afrika, maar ook de doorsnee personen.
Ewout in de Verslavingskliniek is vanaf 22 mei op Videoland te zien.
Delen met
Ook interessant