Dit hele dikke trainingscentrum voor esports is geopend in Utrecht

sep 17 2020, 20:00 Entertainment
bart0772
Esports wordt steeds groter wereldwijd en dus ook in Nederland. Dat bewijst deze hele mooie mijlpaal nog maar eens. In Utrecht is namelijk een van de grootste trainingscentrums voor gamers geopend. Het in Nederland opgerichte Team Liquid zal zich vanaf nu blijven ontwikkelen in de Alienware Training Facility.
Team Liquid is twintig jaar geleden opgericht door Victor Goossens. Inmiddels is het een van de grootste esports-organisaties ter wereld en heeft het dus een nieuwe thuisbasis in Utrecht. Ze hebben voor het grote publiek een rondleiding gegeven in hun nieuwe 'stulpje'.

Welkom in de game-hemel

DeAlienware Training Facility is een enorm groot gebouw en is ruim 1000 vierkante meter groot. Met een locatie naast het Utrecht Centraal is het ook nog eens een ideale locatie voor fans om te komen kijken. Want inderdaad, het is niet alleen een trainingscentrum voor esports-teams en streamers, fans zijn ook welkom om esports-wedstrijden van Team Liquid te komen bekijken.
cmd bart awtfeu 0100 1024x683
Voor de echte die-hard professionals van Team Liquid is het centrum voorzien van speciale ruimtes. Teams in de games League of Legends, Counter-Strike, PUBG en Rocket League hebben een ruimte waar optimaal geanalyseerd kan worden. Samen met een coach kunnen ze belangrijke momenten uit een wedstrijd terugkijken en analyseren. Topsportwaardige taferelen in de Domstad.

Mijlpaal voor esports

Victor Goossens is super blij met het nieuwe trainingscentrum: "We hebben jarenlang keihard gewerkt met ons team en spelers om dit voor elkaar te krijgen. Deze evolutie is iets wat door de jaren heen is ontstaan. Met uiteindelijk deze mijlpaal voor esports tot gevolg. En dat dat in Utrecht kan, is natuurlijk helemaal geweldig."
Delen met
Ook interessant